ЂУРОВИЋ: ИНТЕРЕСОВАЊЕ РУСКИХ ТУРИСТА ОГРОМНО

ФОТО: РТЦГ

Припреме за љетњу туристичку сезону теку прилично добро, а у надлежном ресору су задовољни позитивним трендом везано за епидемиолошку ситуацију у земљи, казала је за РТЦГ Ивана Ђуровић, државна секретарка у Министарству економског развоја.

Она очекује да план припрема за сезону буде спреман сљедеће седмице, када ће бити усвојен на сједници Владе Црне Горе.

– Већ смо добили јако пуно повратних информација од туроператора из Русије и дијелом из Западне Европе и региона. Очекујемо јако добру посјету из сусједних држава. Што се тиче Западне Европе, већ почетком јула можемо очекивати веће групе туриста и да авиокомпаније које су раније летјеле такође већ буду са активним летовима – рекла је Ђуровић гостујући у Јутарњем програму.

Интересовање из Русије је огромно, тврди она, нарочито у контексту обуставе летова из Русије према Турској.

– Мислим да ћемо апсолутно бити спремни. Уз, свакако, планирани ток имунизације, мислим да ће ова туристичка сезона бити успјешна – рекла је Ђуровић.

Она је казала да су у Министарству задовољни комуникацијом са туристичком привредом.

– Били су присутни на састанку хотелијери, угоститељи, туристички водичи, представници туроператора. Причали смо о свим проблемима, начину на који се може реаговати. Мислим да је састанак прошао прилично добро, да смо идентификовали наредне кораке – рекла је Ђуровић.

Казала је да Влада Црне Горе размишља да купи већу количину ПЦР тестова и донира их приватним лабораторијама, како би се смањила цијена ПЦР тестирања за туристе.

Сања Марковић из Привредне коморе Црне Горе (ПКЦГ) казала је да се полако отказују аранжмани за предсезону, али да се још увијек надају да ће нешто ипак бити.

– Неки се хотели већ отварају. Сви хотели имају неке аранжмане који нијесу отказани, али у сваком случају ми оптимистично гледамо и спремамо се за љетњу сезону -рекла је Марковић.

Јако је важно, каже Марковић, да национална авиокомпанија почне са летовима, те да имамо одређени број лоу кост компанија које ће довести туристе са важних емитивних туриста.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here