ЂУРОВИЋ: ХИТНО ПРОЦЕСУИРАЊЕ КРЕАТОРА И НАЛОГОДАВЦА БЕСПРИЗОРНЕ КАРИКАТУРЕ

Гнусни напади на министарку Братић, као и недавно на посланицу Зороњић су најеклатантнији примјери у каквом острашћеном и примитивном друштву живимо. Ово не да је за осуду, већ за под хитно изналажење и процесуирање креатора и налогодаваца ове беспризорне карикатуре, казала је потпредсједнице СНП ЦГ Данијеле Ђуровић.

Свако има право да гаји личне симпатије или антипатије према било коме, али увреде и пријетње на основу полне, националне и вјерске припадности не смију се толерисати, већ ургентно процесуирати.

Данас су на удару колегинице Братић и Зороњић, а сутра ко зна ко. Ако се због свог политичког и националног опредјељења нападају жене на највишим функцијама у нашем друштву, можете замислити кроз какву агонију и тортуру пролазе остале жене у Црној Гори.

Као чланица скупштинског Одбора за родну равноправност активно дјелујем на оснаживању жена и њиховом већем ангажману у политичком животу и свим друштвеним сферама. На жалост овакви инциденти уназађују наш рад и демотивишу жене од већег укључивања.

Ако желимо бити истински, а не само декларативно, развијено друштво које поштује и имплементира европске вриједности, онда морамо дати снажан одговор на сваку дискриминацију, омаловажавање и увреду. Жене су најснажнији ослонац нашег друштва и уједињене и солидарне бићемо незауставива препрека сваком шовинизму, мизогином дјеловању, политичкој, националној и вјерској дискриминацији, казала је Ђуровић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here