Дјеца из Србије у посјети Херцег Новом

Црквена општина Топаљско-херцегновскa угостила је дјецу из Србије  из више специјалних основних и средњих школа из Београда, удружења „Феникс“ из Старе Пазове, „Вождовац “ и Живимо заједно “ из Београда, као и наставнике из ОШ „Миодраг Матић“ и „Др Драган Херцог“ из Београда, на челу са госпођом Милицом Ракић.

Дјеца су најприје присуствовала Литургиjи у манастиру Савина, гдје су их угостили игуман Макарије са својим у Христу братством и протојереј Шпиро Живковић. Након причешћа и одслужене свете литургије, услиједила је молитва пред Чудотворном иконом Мајке Божије Савинске, за здравље и благослов присутне дјеце, њихових родитеља, наставника и васпитача. Уприличено је и пријатно дружење у манастирској порти, гдје су дјеца за све присутне извела пригодан програм.

Након манастира Савина, дјеца су посјетила храм Светог Архангела Михаила у Старом граду, гдје су дочекани од стране Архијерејског намјесника херцегновског протојереја-ставрофора оца Обрена Јовановића, ђакона Ненада Ковача, конзула Републике Србије у Херцег Новом, Мића Роговића, директорице ЈУ „Дневни центар за дјецу са потешкоћама и сметњама у развоју“ из Херцег Новог, Драгице Косић са штићеницима и наставницима ове установе, као и вриједних сестара при храму Светог Архангела Михаила које су за све присутне припремиле послужење у порти храма.

Након поздравног обраћања и добродошлице, дјеца су се представила пјесмама и рецитацијама.

-Из чистих уста и срца ове дјеце, излила се саборна молитва „Оче наш“ и „Богородице Дјево“, након чега су дјеци подијељене иконице Св. Саве и поклончићи, наведено је из Црквене општине Топаљско-херцегновске.

Извор: spco-hercegnovi.com

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here