Дио слика Милене Шотре на изложби у Сирогојну

Изложба слика Милене Шотре из фонда Јавне установе „Градски музеј Мирко Комненовић и галерија Јосип Бепо Бенковић“ биће уприличена сутра 16. маја у Дворани музеја на отвореном „Старо село“ у Сирогојну.

Слике које ће бити представљене публици на Златибору плод су интензивне сарадње Градске галерије Јосип Бепо Бенковић са установама у региону што доприноси и промоцији Херцег Новог и нашег културног блага, казала је директорица oве установе културе Гордана Крунић.

-Прошле године у мају у нашем музеју, гостовале су колеге из музеја „Старо село“ Сирогојно из Чајетине, нашег побратимског града. Они су тада изразили жељу да и ми будемо њихови гости, тако да је изложба Милене Шотре наша узвратна посјета и жеља да наш град, музеј и државу представимо публици у Чајетини, казала је Крунић.

Како је информисала Крунић, поставку чини дио херцегновског легата, 15 слика Милене Шотре.

-Иако ми знамо да Шотра има јако широк и велик опус слика, у нашем власништву се налази одређен број дјела, а ми смо издвојили 15, јер је галерија у Сирогојну, могла толико да их прими, рекла је Крунић.

Изложбу ће отворити директорица херцегновског Музеја Мирко Комненовић и Галерије Јосип Бепо Бенковић Гордана Крунић, а посјетиоци на Златибору ће имати прилику да поставку Милене Шотре погледају до 7. јуна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here