Динамика радова на проширењу пута ка Мојдежу биће позната наредне седмице

Како би се дефинисала динамика радова на проширењу пута од скретања ка Сушћепану до Мојдежа, али и избјегла тотална обустава саобраћаја, дионицу пута обишли су представници Секретаријата за друштвене дјелатности, Агенције за изградњу и развој града и извођача радова фирме Пирос.

Како објашњава секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић динамику радова потребно је усагласити јер је почела и изградња канализационог колектора за Сушћепан.

-На овој дионици због радова биће неопходно затварање саобраћаја, али циљ је да се не затвори стално, због великог броја становника на овом подручју. Током наредне седмице све  ћемо дефинисати и са представницима Друштва за изградњу канализационе инфраструктуре јер је у њиховој организацији почела изградња канализационог колектора за Сушћепан, казао је Сеферовић.

Проширење пута планирано је уклањањем стјенске масе.

-Потребно је уклонити око 2000 кубика камена који би требало да се самаље и веће стјенске масе које улазе у пут. Тако ћемо добити проширење пута и већу безбиједност у саобраћају. Оквирни рок за извођење радова када би саобраћај требало затворити би био око 20 дана на око седам сати. Све ћемо дефинисати и са Друштвом и обавјестити суграђане, казао је Сеферовић.

Представници фирме Темко која је ангажована за изградњу канализације почела је са сјечом асфалта, истакао је Сеферовић.

-Радови који се изводити од куће Предовића до скретања за Сушћепан што представља прву фазу, неће ометати саобраћај, казао је Сеферовић.

Вриједност радова на проширењу пута од скретања ка Сушћепану до Мојдежа  је проицијењена на око 40 000 еура.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here