Дигитализација Паркинг сервиса ће побољшати систем наплате и контроле

У Паркинг сервису Херцег Нови су од првог октобра прешли на вансезонску наплату паркинга. Регулација зона и цијена се вратила на постојећи ниво, док је љубичаста зона поново црвена у систему наплате паркирања. Планирани су нови пројекти у циљу побољшања рада у овом предузећу.

У току су активности на дигитализацији комплетног паркинг система, казао је у Новском јутру, директор Паркинг сервиса Херцег Нови Миладин Бато Видаковић:

Миладин Бато Видаковић

– Ми смо већ почетком године кроз програм рада предузећа, најавили дигитализацију комплетног паркинг система. Скоро смо завршили набавку софтвера, који смо ми развили за потребе Паркинг сервиса по нашим захтјевима, потребама. На тај систем ће се надовезивати сви остали модели и апликације које смо предвидјели планом и програмом. Ријеч је о мобилној апликацији за кориснике. Сви корисници Паркинг сервиса у Херцег Новом и туристи коју буду дошли у наш град, моћи ће да скину апликацију са play store и yoss платформе и да плаћају путем кредитне картице или путем СМС-а, навео је Видаковић.

Корисницима ће примјеном дигиталног система бити олакшано плаћање паркинга:

– Трудићемо се да се може и депоновати један дио средстава, да се види колико је зона тренутно цјеновно дефинисано и низ других ствари, које ће олакшати коришћење паркинга. Киоск папирних карата замијениће дигитални киоск, а то ће бити слично као допуна мобилног телефона, припејд броја. Потребно је само да дођете на киоск, кажете регистарску ознаку и одмах ће у систему бити интегрисана са нашим новим софтвером. То је један од новитета, који за своје кориснике припрема Паркинг сервис Херцег Нови, објашњава Видаковић.

У припреми је и Скен кар (Scan car), популарни сервис и у региону препознат као „Око соколово“ .

– Два возила су набављена и она су тренутно паркирана у градској гаражи. Ради се хардвер, тај дио уређаја  који треба да се надогради на то возило, чиме ће бити у систему, увезан кроз централни софтвер који ће да прате све те процесе.

(Scan car  систем подразумијева снимање парикирања  у циљу ефикасније контроле наплате, као и санкционисања непрописно паркираних возила, односно, увођење комуналног реда у области стационарног саобраћаја)

Овај систем ће олакшати контролу мирујућег саобраћаја:

– За сада нисмо размишљали у правцу редуковања радних мјеста контролора у уличном  паркирању,  него ћемо премјестити у неке споредне улице, гдје се врши контрола и у неприступачнијим дијеловима града. Осим тога контролоре ћемо искористити и за нека друга радна мјеста која нам се буду отварала, тако да ће за свакога бити мјеста да остане да ради у ДОО Паркинг сервису, појашњава он.

Видаковић очекује да ће аутоматизацијом и дигитализацијом побољшати и поспјешити рад у предузећу  и како каже, не намјеравају да смањују радна мјеста, него ће остати на оптималном броју запослених да испуњавају потребе и циљеве Паркинг сервиса.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here