Дежурства комуналних служби за Божићне празнике

Поводом  Божићних празника – Службе и органи управе у Општини Херцег-Нови  неће радити у суботу 6. на Бадњи дан и  на Божић, 7. ,као и 8.  јануара 2024.  године. Многе установе и институције ће спојити викенд са празником, неће радити до 9. јануара  па ће имати продужени одмор.

У циљу ефикаснијег функционисања комуналне инфраструктуре у новским предузећима биће организоване техничко-оперативне екипе, које ће током празника бити на услузи грађанима. У предузећу Водовод и канализација доо Херцег Нови, потрошачи кварове могу пријавити на нове сервисе и Кол центру Водовода 19966. У Kомунално-стамбеном предузећу организована су дежурства запослених по секторима за одржавање путева, јавне расвјете и зелених површина, који ће бити у координацији са Kомуналном полицијом, Службом за инспекцијске послове и Одјељењем безбједности ХН.

У предузећу Чистоћа ДОО Херцег-Нови организовали су додатну смјену на чишћењу, сакупљању и одвозу отпада. Kомуналци ће радити појачаним капацитетима, у двије смјене, на  одржавању и чишћењу јавних површина, посебно код порти храмова, гдје ће бити одржана налагања бадњака. Кол (Call) центар овог предузећа је 19955.

Подсјећамо, да све комуналне проблеме грађани  могу  пријавити  надлежним у Општини Херцег – Нови посредством Кол центра 19800.

БЕСПЛАТАН ПАРКИНГ ТОКОМ  ПРАЗНИКА

Из предузећа „Паркинг сервис Херцег Нови“ д.о.о. обавјештавају грађане да током наступајућих   божићних празника канцеларије Друштва неће радити, а паркирање на општим паркиралиштима се неће наплаћивати,   сутра, у суботу 6. јануара и понедељак, 8. јануара. Вријеме толеранције за продужавање мјесечних повлаштених претплатних карти, сходно нерадним данима, ће бити продужено све до 15. јануара 2024. године.

Вријеме толеранције за продужавање мјесечних повлаштених претплатних карти, сходно нерадним данима, биће продужено до 15. јануара 2022. године.

Посебна паркиралишта – гараже: Игало, Шквер и Општина ће радити нормално.

Банке неће радити сутра и у понедељак. Како сазнајемо, компанија Воли сутра на Бадњи дан ће бити отворена до 18 часова. Недеља је иначе нерадни дан.

ТОKОМ ПРАЗНИKА БЕЗ ИСKЉУЧЕЊА ЕЛЕKТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ

Током предстојећих  Божићних празника, у суботу, недјељу и понедјељак 06., 07. и 08. јануара у свим дјеловима ЦЕДИС-а обезбијеђени су неопходни услови за стабилно функционисање електроенергетског система.

У дане празника нису предвиђена планска искључења електричне енергије, а у случају ванредних околности биће ангажоване додатне екипе. Евентуални прекид напајања и квар на дистрибутивној мрежи, за вријеме празника, грађани могу пријавити на дежурни број телефона: 327-326 у Херцег Новом, саопштено је из ЦЕДИС-а.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here