Дежурства комуналних служби и институција током празника

Поводом Новогодишњих и Божићних празника – Службе и органи управе у Општини Херцег-Нови неће радити до сриједе, 4. јануара у петак на Бадњи дан и Божић, 7. јануара 2023. године. Многе установе и институције ће спојити  викенд са празником до 9. јануара, па ће добити продужени одмор. 

У циљу ефикаснијег функционисања комуналне инфраструктуре у новским предузећима биће организоване техничко-оперативне екипе, које ће током празника бити на услузи грађанима. У ДОО  Водовод и канализација Херцег – Нови биће организована дежурства техничких екипа, које ће интервенисати у случају квара на водоводној  и канализационој инфраструктури, као што то практикују за празнике. Потрошачи кварове могу пријавити дежурном диспечеру  на број: 067-302-301.

У Kомунално-стамбеном доо Херцег Нови биће организована дежурства запослених по секторима за одржавање путева, јавне расвјете и зелених површина, који ће бити у координацији са службама Kомуналне полиције  и Инспекцијских послова, као и Центром  безбједности.  

У предузећу Чистоћа ДОО Херцег-Нови организовали су додатну смјену на чишћењу, сакупљању и одвозу отпада. Kомуналци ће радити појачаним капацитетима, у двије смјене, на одржавању и чишћењу јавних површина, посебно, на Шеталишту, Шкверу , трговима, као и поред угоститељско – туристичких објеката и граничних прелаза. Бесплатна је услуга депоновања кабастог отпада у Рециклажном центру у Мељинама. Дежурни телефони: 031/345-755 и Сервисна зона 031/ 330-220.

Подсјећамо, да све комуналне проблеме грађани могу  пријавити  надлежним у Општини Херцег – Нови посредством Кол  центра 19 800.

БЕСПЛАТНО  ПАРКИРАЊЕ ТОКОМ ПРАЗНИКА 

 Канцеларије „Паркинг сервиса Херцег Нови“ током наступајућих Новогодишњих и Божићних празника неће радити, а паркирање на општим паркиралиштима се неће наплаћивати данас, као ни 02., 03., 06. и 07. јануара 2023. године.

Вријеме толеранције за продужавање мјесечних повлаштених претплатних карти, сходно нерадним данима, биће продужено до 15. јануара 2023. године.

 ПОШТЕ ЦГ

Пословнице Поште Црне Горе данас  (31. децембра) су на располагању корисницима од 7 до 13:30  сати.

Недељом, поште иначе, не раде.

Није планирано да поште у Херцег Новом раде у понедељак и у уторак 2. и 3.јануара 2023.године.

И БАНКЕ НЕРАДНО

Током празника банке у Херцег Новом  неће радити  1.,2.,3, јануара 2023.  године.

ТРГОВАЧКИ ЛАНЦИ  НЕРАДНО  У  ПОНЕДЕЉАК  И  УТОРАК   

Како сазнајемо у продавницама мјешовите робе, маркетима и тржним центрима, пијацама, потрошачима неће бити на услузи три дана, укључујући недељу , која је, иначе, нерадна.

ТОKОМ ПРАЗНИKА БЕЗ  ИСKЉУЧЕЊА ЕЛЕKТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ

Током  празника у свим дијеловима ЦЕДИС-а обезбјеђени су неопходни услови за стабилно функционисање електроенергетског система.

У дане празника нису предвиђена планска искључења електричне енергије, а у случају ванредних околности биће ангажоване додатне екипе. Евентуални прекид напајања и квар на дистрибутивној мрежи, за вријеме празника, грађани могу пријавити на дежурни број телефона: 327-326 у Херцег Новом, саопштено је из ЦЕДИС-а.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here