„Делфини“ освојили титулу државног првака, три медаље за једриличаре ЈК „Југоле Гракалић“

Завршено је Првенство Црне Горе у једрењу за класу Оптимист. Нако  три дана такмичења и шест одједрених регата у Херцег Новом, прво мјесто у генералном пласману и титулу државног првака освојио је Андреј Ашнин из тиватског „Делфина“, који је освојио и златну медаљу у конкуренцији до 12 година, док је у конкуренцији једриличарки, најбоља била Вања Страхиња из которског „Лахора“.

На државном првенству учестовало 55 једричара из четири клуба.

Титулу државног првака са шест узастопних побједа освојио је Андери Ашнин, члан ЈК „Делфин“ Тиват. Сребрну медаљу је освојио дјечак из Једричарског клуба „Делфин“ из Тивта, Павле Потпара. Бронзану медаљу је изборио Ристо Милојевић из Једриличарског клуба „Југоле Гракалић“ Херцег Нови.

У конкуренцији једриличарки, првакиња је Вања Страхиња из Једриличарског клуба „Лахор“ Котор, сребрну медаљу је освојила Валентина Ђорђевић из Једриличарког клуба „Југоле Гракалић“ Херцег Нови, а славље Которанки је увеличала Нина Живковић која је освојила бронзану медаљу.

Када је конкуренција до 12 година у питању, најбољи је био Андреј Ашнин из Једриличарског клуба „Делфин“, сребрну медаљу је освојио Ристо Милојевић из Једриличарког клуба „Југоле Гракалић“ Херцег Нови, а бронзана медаља је отишла у Тиват, захваљујући Луки Кликовцу.

Церемонија додијеле награда је одржана на тераси ЈК Југоле Гракалић. Једриличаре су поздравили наш олимпијац Миливоје Дукић,  предсједник ЦЈС Предраг Вукчевић и предсједник Регатног одбора, Синиша Самац. Најбољим једриличарима награде је додијелио Рикард Гудбоис, донатор ЦЈС који свесрдно подржава црногорске младе једриличаре и нашег олимпијца Дукића.

-Дјечаци и девојчице су показали огроман потенцијал, пред њима је много рада, одрицања и улагања, али је на основу виђеног у Херцег Новом, јасно да црногорско једрење нема разлога за бригу када је будућност у питању. Државно првенство је организовао ЈК „Југоле Гракалић“. Оптимист је послужио добар вјетар. Регата је одржана у идеалним условима за класу, како за најбоље тако и за оне који су први пут учествовали, наводе организатори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here