ДЕФИНИШИ ПРОБЛЕМ, НАЗОВИ ГА ПРАВИМ ИМЕНОМ – НВО КСЕНА У АКЦИЈИ ПОДРШКЕ ЖРТВАМА ПОРОДИЧНОГ НАСИЉА

У оквиру регионалног пројекта „Implementing norms, changing minds“ волонтерке Невладине организације Ксена и Центра за савјетодавну подршку особама са искуством породичног насиља, данас су дјелиле флајере грађанима Херцег Новог.

И ова акција је дио пројекта „See network” који су подржали UNDP, UN Women и Европска комисија, објашњава Сања Црнић, директорица НВО Ксена.

-Имплементација норми и мјењање ставова је пројекат који се већ неколико година спроводи у Црној Гори и ми смо његов дио од оснивања. Своди се на формирање неформалне мреже активиста дуж цијелог црногорског приморја, од Херцег Новог до Улциња и сви ови градови ће бити обухваћени. Ово је само наставак онога што смо заппочели у октобру, казала је Црнић.

Подсјетила је да Центар за савјетодавну подршку особама са искуством породичног насиља, пружа психосоцијалну и правну помоћ.

-Имамо више од 25 волонтера, а наша је улога да помогнемо особама са искуством породичног насиља. Једна од најзаступљенијих услуга које пружамо је пратња повјерљивог лица, што представља пратњу особама са искуством насиља у породици у институцијама којима је неопходно да се обрате, истиче Црнић.

НВО Ксена од 2019. године активно ради са женама и дјецом, као најрањивијим категоријама које су жртве породичног насиља.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here