Дeфинисање правилника о ауто школама

Aуто- школе, у складу са новим Правилником о условима, које треба да испуњавају у обавези су да до 4. децембра ускладе своје пословање, набавку нових возила, простора, наставних средстава, опреме и наставног кадра.

Тим поводом представници Министарства просвјете и Управе полиције Црне Горе одржали су састанак како би прецизирали даљу сарадњу поводом дефинисања и доношења правилника, а поводом измјена које се тичу ауто-школа, односно повећане безбједности у саобраћају.

Према подацима УП око 12.000 грађана годишње добије возачку дозволу, док је тренд пораста смртности, 48 страдалих од почетка године, међу којима има доста млађих од 20 година. Министарство просвјете, као кровна институција ауто-  школама, обећала је представницима полиције да ће запослени у овом сектору предузети све како би се правилницима, подзаконским актима, те условима за лиценцирање школа и условима за спровођење возачког испита превентивно дјеловало.

С обзиром да постојећи тестови за полагање теоријског дијела возачког испита за Б и Ц категорију нијесу мијењани дуго времена, радна група Министарства је припремила и послала на стручно мишљење Машинском факултету – саобраћајни одсјек, Универзитета Црне Горе. Тестови су,  први пут, преведени на енглеском и албанском језику. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here