Деда и Еко-центар Делфин објавили пјесму посвећену заштити животне средине

Познати репер Деда из клапе Who see придружио се локалној мисији заштите животне средине Еко центра Делфин из Котора, која носи назив „Еко знање за активно дјеловање“.

Како су саопштили из Еко центра Делфин, заразним ритмом скреће пажњу сваког грађанина и грађанке да са малим промјенама у животним навикама можемо дугорочно дати велики допринос заштити природних ресурса, нарочито на подручју које припада УНЕСКО листи свјетске баштине.

Пројекат ,,Еко знање за активно дјеловање”, Еко-центар Делфин реализује у оквиру РеЛОаД2 програма, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са локалним самоуправама, међу којима је и Општина Котор.

Циљ пројекта је подстаћи најмлађе на еколошки одговорно понашање, а четири которске школе су већ укључене у процес. Кроз неформалну едукацију, еко квизове, ликовне конкурсе и акције озелењавања, ученици су стекли непроцјењива знања о енергији, клими и заштити околине.

-Ово није само еколошки пројекат, већ и прилика за формирање будућих лидера одрживости. Директним учешћем у овој иницијативи, очекивано је да ће ученици преносити стечена знања на млађе генерације кроз вршњачку едукацију и размјену искустава у непосредном окружењу и на тај начин позитивно утицати на промјене навика у својој средини.

Јер, „Ко може да сматра лошим то што боршу носим?”, поручују из Еко центра Делфин Котор.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here