Данка Ковинић поправила пласман на WTA листи

Одличне игре на турниру у Окланду и пласман у полуфинале донијели су Данки Ковинић видан напредак у односу на претходну седмицу за шест позиција. Она је сада 54. играчица на планетарној WТА листи.

За Данку нема предаха. Већ ове седмице Ковинић ће играти и на WТА такмичењу у аустралијском Хобарту. На тај начин имаће прилику да додатно поправи позицију уочи почетка првог од четири највећа турнира сезоне Аустралијан опена, у Мелбурну од наредне седмице. Прва ривалка за њу је Белгијанка Бонавентур која је играла у полуфиналу турнира у Окланду гдје је Ковинићка била полуфиналиста.

Наша суграђанка игра изузетно важан дио сезоне. Прошле године је на Аустралијан опену остварила најбољи пласман досадашње каријере, када је изборила 3. коло. Зато су резултати и освојени поени из овог периода сезоне изузетно важни за Ковинићку.

Данас је из Мелбурна гдје за седам дана почиње Аустралијан опен стигла неочекивана вијест. Крег Тајли, директор Аустралијан опена, истакао је да тенисери неће морати да се тестирају на коронавирус, а могу да заиграју чак и ако су заражени на првом грен слему у сезони. Здравствена политика, за коју је Тајли рекао да одражава оно што се догађа у широј заједници, значајна је промјена у односу на строге протоколе који су обиљежили турнир у последње двије године.

Подсјећамо турнир 2021.године одржан је у такозваном „балону“, а прошле године је деветоструки освајач турнира Новак Ђоковић депортован јер није вакцинисан.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here