Дани Европске културне баштине у градском Музеју и галерији-Иконе, легенде,музика

Градски Музеј Мирко Комненовић

Музеј „Мирко Комненовић“ и галерија „Јосип Бепо Бенковић“ ове године дио су манифестације „ Дани европске баштине“. Програм којим обиљежавају ову међународну манифестацију „Живо насљеђе“ кореспондира с основном дјелатношћу установе и надовезује се на познати концепт и циљеве.

Музеј чува прошлост за будуће генерације и тежи да приближи одређене умјетничке и културолошке феномене кроз културно наслеђе, чува материјално културно насљеђе али његује и нематеријалне облике културне баштине.

Тражећи најбољи начин да у оквиру Дана европске баштине информишемо  о насљеђу које је  представљено код нас,  са којим живимо и о којем приповједамо осмислили  смо два тематска програма.

У Галерији „Јосип Бепо Бенковић“ 27. септембра у 18.30 сати биће одржан програм  „Иконе причају“, а у Музеју „Мирко Комненовић“ 29. септембра у исто вријеме Легенде и музика-идентитет и трајање.“ Оба програма  повезују материјално и нематеријално културно наслеђе нашег краја.

Кроз програм Иконе причају водиће вас конзерватор Горан Скробановић и кустоскиња Јасмина Житник, а Легенде и музика- идентитет и трајање прича Витка Вујновић, Јасмина Житник и клапа херцегновске музичке школе „Тора“ са руководиоцем проф. Стефаном Шаровићем.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here