Дамјановић: Сачуваћемо Институт, али нећемо кршити закон

Фото: Влада ЦГ - Александар Дамјановић

Држава не може помоћи Институту „Симо Милошевић“ без мишљења Агенције за заштиту конкуренције казао је министар финансија Александар Дамјановић, те да он и премијер Дритан Абазовић неће кршити закон. Истакао је да ово није вријеме олаког увођења стечајева, те да ће сачувати Институт, преноси РТЦГ.

Дамјановић је приликом посјете Аеродромима ЦГ, а одговарајући на питања новинара, саопштио да је дуг Института Игало 40 милиона еура.

-Знате и сами да је Управни суд донио коначну пресуду, да је незаконито заустављен тендер од стране претпрошле Владе везан за продају. Ми ту морамо да испоштујемо пресуду и да преговарамо са партнерима, казао је он.

Истакао је да је циљ да се сачува Институт и да се бави здравственим туризмом.

-Тражимо нове дестинације. Имали смо разговор са руководством. Они добро знају да држава не може помоћи Институту без мишљења Агенције за заштиту конкуренције. Нико овдје неће кршити закон, батем нећемо ја и премијер, казао је он.

Истакао је да је прича пренаглашена.

-Није ово вријеме олаког увођења стечајева. Влада прати причу, неће пустити Институт. Влада ће сачувати Институт. Генерално, много је више приче кроз жељу да се нешто постигне, казао је Дамјановић.

-Казао је да тренутна дуговања Института нијесу толико велика да би долазило до блокаде. Држава ће помоћи да извршавају основне обавезе. Помоћи ћемо им да бајпасирају ситуацију, казао је Абазовић.

2 COMMENTS

  1. Do juce je dug bio 30 miliona.Kako sad 40? I posto Damjanovic kaze da je neosnovano zakocena privatizacija od prije tri godine,te da ce se po odluci suda nastaviti misli li on nastavit privatizaciju po cjeni koja je bila prije trigodine,a u medjuvremenu sve poskupilo 300%?I dalje,nista nije ni prenaglaseno ni naduvano u prici o Institutu.Tacno je i istinito da su Dritan i Kadic javno obecali uplatu od 1,2 miliona eura po osnovi dugovanja fonda zdrastva prema Institutu.Sve ostalo je neistina i muljanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here