Дабовић у финалу Европског екипног првенства на 5 000 метара

На Европском екипном првенству треће дивизије које се одржава у склопу Европских олимпијских игара у Пољској у граду Кракову од 18. do 25. jуна, Новљанин Жељко Дабовић сениорски репрезентативац Црне Горе изборио је наступ у финалу Европског првенства у дисциплини 5.000 метара. Финална трка  је 22. Јуна на стадиону Сласки који је један од најмодернијих здања у Европи са капацитетом од 55.211 мјеста.

Представљати државу на оваквом великим такмичењу, као што је Европско првенство уз Олимпијске игре један од најљепших осјећаја који један спортиста може да доживи, казао је Дабовић.  

-Изузетно сам поносан што сам данас на највећој сцени и то је за мене остварење сна. У финалу ме очекује изузетно јака конкуренција гдје је традиционално  на средњим пругама квалитет такмичара највећи. Прије свега би истакао представника Републике Ирске који је актуелни побједник Европског купа на 5.000 и 10.000 m као и представника Израела који је сребрни са Олимпијских игара у Токију, казао је Дабовић.

У склопу Европских Олимпиjских игара учествоваће преко 7 000 спортиста из 47 земаља Европе, који ће се током 12 такмичарских дана надметати у: 26 спортова, 29 дисциплина, од којих је 18 олимпијских спортова које су дио квалификација за ОИ Париз 2024. Наше tакмичаре је поздравила и директорица Комисије за антидопинг Оливера Продановић и упознала их са процедуром око евентуалне допинг контроле.

 Највећи успјех црногорских атлетичара до сада на екипним такмичењима је пето мјесто на Малти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here