Дабовић наставио феноменални низ

На 6. “Острошком полумаратону ” на којем је одржано и званично првенство Црне Горе за 2023. годину у мушкој конкуренцији Новљанин Жељко Дабовић члан АК “Спарта” из Подгорице освојио је прво мјесто са резултатом 1:13:47.

Он је био испред Руса Ванке Бубнова члана АК “Миленијум” из Подгорице (1:15:09) и Милоша Војводића члана АК “Никшић” (1:23:02). Код жена тријумфовала је Весна Павлићевић чланица АК “Миленијум” из Подгорице са резултатом 1:35:04 испред клупске другарице Раде Миладиновић са резултатом 1:38:31 и Јелене Ивковић чланице АК “Никшић” са резултатом 1:46:11.

На такмичењу је наступило преко 530 атлетичара из 14 земаља: Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Украјине, Русије, Њемачке, Кеније, Сјеверне Македоније, Бјелорусије, Холандије, Француске, Уганде, Аустрије и Црне Горе. Учешће у трци полумаратона коју је и успјешно истрчао, узео је и Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Методије.

У апсолутној категорији код мушкараца прво мјесто је освојио Ђуро Борбељ из Апатина (Србија) са резултатом 1:11:14. Друго мјесто припало је Жељку Дабовићу из Херцег Новог (Црна Гора) са резултатом 1:13:47, док је треће мјесто освојио Срђан Самарџић из Брчког (Босна и Херцеговина) са резултатом 1:14:46.

Код жена у апсолутној категорији тријумфовала је Варвара Схиканова из Саломона (Русија) са резултатом 1:24:43. Друго мјесто припало је Слађани Стаменковић из Србије АК Црвена звезда са резултатом 1:30:56, док је треће мјесто припало Луцији Кимани из Кеније са резултатом 1:34:20. Сви учесници полумаратона су добили медаљу, док су тројици првопласираних у свим категоријама уручена признања и новчане награде.

Општина Никшић, Епархија будимљанско-никшићка и атлетски клуб “Никшић”, уз подршку Атлетског савеза Црне Горе, данас су били организатори 6. Острошког полумаратона из сектора за спорт у Министарству спорта и младих, Зоран Јојић, отворио је 6. Острошки полумаратон, а по завршетку трке уручио и награде за најуспјешније такмичаре. Испред АСЦГ награде је урuчио побједницима у полумаратону за Првенство Црне Горе Генерални секретар Милан Маџгаљ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here