Црна Гора против Шпаније за полуфинале

Foto: sportklub.rs

Побједом против Грузије у осмини финала, ватерполо репрезентација Црне Горе (играчи до 19 година) стигла је до ТОП 8 на Европском првенству у Подгорици. Јуниори ће са репрезентацијом Шпаније од 19:00 часова покушати да се пласирају у полуфинале и у борбу за медаље.

Изабраници Милана Ћировића су славили 13:8 (2:2, 2:1, 4:2, 5:3), а побједа је могла да буде и убједљивија да Василије Радовић и саиграчи нису промашили више сјајних прилика за постизање гола. На старту утакмице репрезентација Грузије водила је 1:0 и 2:1, али у другом полувремену Црна Гора је пронашла своју игру и изборила пласман у четврфинале.

Голове за Црну Гору постигли су: Марко Мршић три, Матија Сладовић, Неђо Баштрица и Петар Вујошевић по два, Дамјан Вујичић, Василије Радовић, Млађан Гопчевић, Марко Бошковић по гол. Илија Радовић је имао 10 одбрана.

У осталим утакмицама осмине финала Италија је била боља од Француске 10:5, па ће у четвртфиналу данас играти против Србије. Њемачка је побједила Холандију 11:10, те у четвртфиналу игра против Мађарске. Грчка је добила Малту 8:3, па ће се за мјесто у полуфиналу борити против Хрватске.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here