Црна Гора постаје цјелогодишња туристичка дестинација за тржиште Њемачке

(Фото: НТО)

Национална туристичка организација Црне Горе учествује на Међународној туристичкој берзи ITB у Берлину, која завршава данас. Понуду је представила и Туристичка организација Херцег Новог.

Ријеч је о једној од двије најзначајније туристичке манифестације у свијету, која је ове године искључиво организована у B2B сегменту.

Представнике локалних Туристичких организација Боке очекују бројни састанци са агенцијама и туроператорима, казао је Далибор Вуковић из Туристичке организације Херцег Нови.

Далибор Вуковић, ТО Херцег Нови (Фото: Медиа Биро)

–  Оно што је битно код оваквих берзи јесте да се овдје састају сва тржишта. Тако да, поред наших интереса на њемачком тржишту у ситуацији смо да задовољимо и неке друге интересе. Заједно са ЛТО Котора и Тивта смо договорили састанке са бројним агенцијама, туроператорима, новинарима и инфлуенсерима, те се надам да ћемо успјети организовати посјете Црној Гори, казао је Вуковић.

Интересовање је велико и сигурно је да Црна Гора постаје цјелогодишња туристичка дестинација за тржиште Њемачке, поручила је директорица НТО ЦГ др Ана Трипковић Марковић.

– Када је у питању тржиште Њемачке прошле године имали смо око 152.000 долазака у колективном и индивидуалном смјештају, што је скоро двоструко већи раст у односу на 2021. годину. То су подаци који охрабрују, али има још великог простора за раст на поменутом тржишту. Посебно нас охрабрују подаци из јануара ове године који нам говоре да је било око три пута више долазака у односу на претходну годину и 37 одсто више у односу на 2019. годину. Значи да Црна Гора постаје цјелогодишња туристичка дестинација за тржиште Њемачке, што нам је наравно и циљ, истакла је Трипковић Марковић.

(Фото: НТО)

Берзу у Берлину искористиће и представници националне авиокомпаније Air Montenegro за састанке са партнерима из Њемачке, а наредних дана и са партнерима из Швајцарске, Словеније, Чешке, Бугарске и осталих земаља.

Дан уочи сајма 6. марта, НТО ЦГ представила је туристичку понуду на догађају за медије ИММ током којег су одржали састанке са преко 20 реномираних медија из Њемачке, Аустрије и Швајцарске на којима су разматране могућности сарадње на промоцији туристичке понуде Црне Горе.

Берза у Берлину окупља представнике институција, организација и привреде из преко 180 земаља. У посљедњој години одржавања 2019. години, туристичку понуду је представило 10.000 излагача, а сајам је забиљежио 110.000 посјета од чега 60.000 представника привреде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here