Црна Гора на крилима Радовића побједила на старту

wpolo.me

Реперзентација Црне Горе је вечерас успјешно стартовала у Подгорици на квалификационом турниру Свјетског купа у ватерполу побједивши репрезентацију Грузије 13:12 (1:3, 5:5, 3:0, 4:4). 

Селекција Владимира Гојковића почела је сусрет у великом грчу. Без идеје у нападу, са пуно грешака у одбрани што су искористили Јелача, Васић и Шушиашвили. Једини гол за домаће постигао је Душан Матковић из петерца. У другој четвртини Василије и Ђуро Радовић су изједначили на 3:3. Грузија головима Јелаче и Шушиашвилија поново има два гола предности. Узвратили су Саво Ћетковић и Ђуро Радовић за ново изједначење (5:5). До краја полувремена Грузија има нову предност (8:6).

У трећој четвртини најбоља игра репрезентације Црне Горе, Аверка смањује предност. Грузијци имају стативу, Перковић поравнава резултат на 8:8. Прије последње четвртине гол је постигао и Данило Радовић из пенала за прво вођство своје селекције.

У последњих осам минута селекција Ненада Станојевића се не предаје. Шушиашвили са два гола доноси предност Грузији 10:9. Матковић изједначава резултат. Василије Радовић по други пут доноси предност својој селекцији, а изједначава Аквледиани, али повратник у репрезентацију Ђуро Радовић доноси ново вођство које Грузијци анулирају. Душан Васић изједначава, а Ђуро Радовић је својим четвртим голом обрадовао саиграче и навијаче на базену Морача али и оне уз ТВ екране.

Стријелци за Црну Гору су: Ђуро Радовић четири, Василије Радовић, Душан Матковић и Канстанин Аверка по два, Саво Ћетковић, Мирослав Перковић, Данило Радовић по један.

Код Грузије, најефикаснији су били Душан Васић и Ника Шушиашвили са по три, односно Бесарион Аквледиани и Марко Јелача са по два гола.

У осталим утакмицама на турниру у Подгорици, Србија је побједила Аустралију 10:6, док је Шпанија била боља од Грчке 11:8.

Сутра у другом колу играју Црна Гора и Шпанија, односно Грузија и Аустралија. Слободне су селекције Србије и Грчке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here