Чланови Шотокана успјешни на Балканском првенству

На Балканском првенству у каратеу за пионире и млађе кадете у Бару, у организацији карате савеза Црне Горе, као репрезентативци из клуба Шотокан учествовало је шест такмичара, који су освојили три медаље, по једну златну, сребрну и бронзану.

Шампион Балкана је млађи кадет Божо Томашевић у борбама до 37 кг за 2011. годиште, који је побиједио у пет мечева. У првом колу је био слободан, у другом побиједио 4:0 представника Словеније, у трећем представника Румуније 3:0, у  ћетвртфиналу представника Србије 1:0, полуфиналу са 5:1 такмичара из Турске и у финалу представника БиХ 6:0.

Сребрну медаљу је освојио Бошко Матовић у борбама до 52 кг за 2011. годиште. Матовић је у  првом колу побиједио такмичара из БиХ 2:0, другом представника Словеније 7:0, четвртфиналу 2:1 представника из Хрватске, полуфиналу такмичара из Србије 3:0 и у финалу је изгубио 1:0 од такмичара из Црне Горе.

Стефан Миљановић је освојио бронзану медаљу у борбама до 42 кг за 2011. годиште. У првом колу је био слободан, у другом савладао представника из Хрватске 5:1, у трећем представника Бих 1:0 , у четвртфиналу је изгубио од такмичара из Србије 5:0. Представник Србије је ушао у финале и самим тим повукао Стефана да се бори кроз репасаж. У репасажу је побиједио такмичара из Турске 4:1 и за треће мјесто такмичара БиХ 3:3, али с обзиром на правила првог освојеног поена у мечу Стефан је освојио бронзу.

Стефан Бировљев у борбама до 45 кг за 2010. годиште (млађи кадети) је испао у другом колу од такмичара из Грчке 0:0, прегласавањем судија побиједу је однио Грк. У првом колу је побиједио такмичара из БиХ 0:0 прегласавањем судија.

Вук Томашевић је у борбама до 35 кг за 2013. годиште (пионири), изгубио у првом колу од такмичара из Србије 5:1.

Зоја Себа у борбама до 54 кг за 2010 годиште у првом колу је била слободна. У другом је изгубила од такмичарке из Турске 8:2, која је ушла у финале, те је Себа  радила репасаж. У првом колу репасажа је побиједила такмичарку из Македоније 7:0, док је након тога изгубила од представнице из Србије 2:0.

На првенству је учествовало 1345 такмичара из Црне Горе, Хрватске, Србије, Сјеверне Македоније, БиХ, Словеније, Албаније, Турске, Косова, Грчке и Румуније. Селектор црногорске репрезентације био је Марко Вашалић.

У укупном пласману репрезентација Црне Горе заузела је 2. мјесто са 13 златних 6 сребрних и 16 бронзаних медаља. Прво мјесто је освојила Турска са 14 златних, 14 сребрних и 17 бронзаних медаља. Треће мјесто заузела је Хрватска са 8 златних, 10 сребрних и 10 бронзаних.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here