„Чистоћа“ набавила вишенамјенски камион и багер, до љета и остала механизација

Предузеће Чистоћа ДОО константно ради на обнављању и побољшању возног парка. Овога пута набављени су багер и камион са дизалицом и кипом, а до почетња љетње сезоне требало би да стигну ауто-цистјерна, као и ауто-чистилица и камион за одвоз отпада са шеталишта. Тиме је заокружена набавка потребне механизације за бољу функционалност овог предузећа.

Приликом обиласка возног парка и пријема нових возила директор предузећа Чистоћа, Александар Шкобаљ појашњава да ће вишенамјенски камион бити коришћен за превоз комуналног и кабастог отпада и зеленила са претоварне рампе на привремену депонију Дубоки до.

– Уз камион, набавили смо и кипу која је погодна за расути материјал, камен, па ће бити коришћен и за уређење плажа. Такође, камион има и дизалицу па ће послове за које је Општина до сада морала да ангажује приватнике, сада моћи да обавља Чистоћа. Вриједност камиона је 45 000 еура. Набавили смо и багер, вриједност је 25 000 еура и биће коришћен за одржавање привремене депоније на Тисовим гредама. Овим је на неки начин заокружена набавка потребне механизације за Чистоћу – наводи он.

Како додаје, возни парк ће ускоро бити проширен са још механизације.

– До љета очекујемо набавку још једне ауто-цистјерне, ауто-чистилице за шеталиште као и једног комуналног камиона за одвоз отпада са шеталишта. У Чистоћи су за наредни период планиране велике набавке контејнера и мањих бетонских канти за ситан отпад на шеталишту – информисао је Шкобаљ.

Потпредсједник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић је истакао да је задовољство што су веома често у сервисној зони Чистоће која због домаћинског пословања, има могућност да свој рад боље и квалитетније организује.

– Сада су то камион и багер, што је добро јер сада преузимамо и управљање депонијом. Мислим да је ово примјер правог домаћинског вођења предузећа. У Чистоћи је за годину и седам, осам мјесеци, од када је директор Александар Шкобаљ, купљено 14 камиона, три багера и малих комбија. То указује на феноменалан рад –  прича Конејвић.

Чистоћа је, како је истакао, дигнута на виши ниво, град је чистији и уз то ова механизација ће бити коришћена и за друге потребе у граду као што су чишћење корита ријека, одржавање и ширење путева и слично.

– На овај начин унапријеђујемо рад свих предузећа и мислим да су данас Комунално стамбено, Водовод и Чистоћа на завидном нивоу, предузећа која функционишу као да је у питању приватни сектор, што је резултат домаћинског односа према пословању. Знамо како је то функционисало прије неколико година, тако да је садашње пословање и организација на задовољство грађана и туриста који ће доћи у наш град, а дочекаће их уредан и чист град – казао је потпредсједник Коњевић.

Возни парк Чистоће обишао је и секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here