Чистили туђу бруку и срамоту, околина хотела Плажа потпуно запуштена

Бивши радници Вектра Боке данас су, у сарадњи са предузећима Чистоћа, Комунално стамбено, Секретаријатом за комуналне дјелатности те припадницима Ватрогасне јединице, очистили дио уз пут поред хотела Плажа који води до шеталишта. Како су истакли, својим поносом и радом скривају туђу бруку и срамоту те да су радници часним и поштеним радом саградили хотел док су га други уништили.

Чак четири камиона Чистоће била су пуна комуналног и зеленог отпада који су сакупили око пута, док би за уређење комплетног дворишта, које је веома запуштено, било потребно макар 60 дана свим комуналним градским предузећима, казао је Ђорђе Рајак, предсједник НВО Бивши радници Вектра Боке.

Фото: Ђорђе Рајак, НВО Бивши радници Вектра Боке

– Удруженим снагама, нас двадесетак са свим градским комуналним службама очистили смо пут који поред хотела Плажа води до шеталишта. Ово је туга и ругло града, а у јеку је туристичка сезона. Даље, у двориште, нисмо могли, ту је толико смећа, а код Б блока хотела јутрос су биле змије и мишеви. Ова слика треба да оде у свијет, да се види каква је била приватизација, ко је купац и шта су урадили, казао је Рајак и позвао инспекције, званичнике, амбасадоре, да дођу и виде како изгледају хотели Плажа и Игало и њихова околина или Градски ресторан у строгом центру града.

Подсјетио је да су свима уста била пуна приче о туризму, похвала на рачун приватизације ХТП Бока и милиона који требају бити инвестирани, а резултат свега су запуштени, руинирани објекти и распродата имовина.

– Тужилаштво је дало изјаву да ништа није инвестирано и сада двије и по године извиђају шта треба да раде. Само треба да дођу и виде све ове, да виде ко је потписао уговор, шта је реализовано и како, гдје су радници у свему овоме. Све ће бити јасно. Причали су о велелепним хотелима, елити, а сви они нису никада знали ни научили шта је хотел, како функционише нити спознали да је хотел представља велику породицу запослених, казао је Рајак и додао да је оно што се дешава бившим радницима равно злочину јер немају више начин да преживе, а нерјетко нису у могућности ни да купе медикаменте.

Како је додао, чекају да тужилаштво почне да ради свој посао, а ако стварно желе, довољно је само да прочитају купопродајни уговор. Још једном су позвали и премијера, Дритана Абазовића, да реагује јер не може рећи да није упознат са проблемом пошто су му се недавно и званично обратили.

Подсјећамо, хотел Плажа, дио пута и шеталишта су у мраку претходних дана због дуга компаније према Електропривреди због чега је Општина Херцег Нови предузела активности и нашла начин да се постојећа расвјета преспоји на градску и проблем привремено ријеши.

3 COMMENTS

  1. Ma privatizacija je umjetnički performans samo još uvijek toga nismo svijesni. Sve što vrijeme bude više prolazilo vrijednost privatizacije je će biti veća, kao neko dobro vino

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here