Четврти међународни мастерс турнир круна јубилеја „Јадран ветерана“

Представљањем екипа и великим ватрометом синоћ је на базену на Шкверу свечано отворен четврти међународни турнир ватерполо ветерана „Херцег Нови мастерс 2024“, у организацији СРВД „Јадран ветерани“.

Осим што њиме „Јадран ветерани“ обиљежавају јубилеј – 10 година постојања, овогодишњи турнир има посебан значај с обзиром на то да је Херцег Нови Европски град спорта за 2024. годину и да ће „Јадран ветерани“ овога љета покушати да трећи пут заредом постану шампиони у никад јачој конкуренцији на Европском првенству у Београду од 26. јуна до 3. јула.

На турниру у категоријама 40 + и 30 + учествује 17 екипа из Холандије, Литваније, Италије, Словачке, Бугарске, Словеније, Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије и Црне Горе које је бројна публика срдачно поздравила. Њихов дефиле су предводиле мале мажоретке клуба „Лили“, а у програму свечаног отварања учествовала је и Мјесна музика Ђеновићи.

Честитајући „Јадран ветеранима“ десетогодишњи јубилеј, помоћник секретара за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Општине Херцег Нови, Митар Кисјелица, посебно је поздравио ватерполо ветеране из градова пријатеља, као и екипу која је први пут учесник турнира.

-Обиљежавање јубилеја – 10 година од оснивања клуба је крунисано заиста дивним турниром, гдје имамо 17 екипа из 11 земаља и 14 градова. Међу њима бих посебно поздравио екупу из Литваније, из Виљнуса, која је ове године са нама први пут. Надам се да ће им се свидјети и да ће долазити и наредних година. Такође бих посебно поздравио екипе из наших градова пријатеља – Бања Луке, Београда и Сарајева. Свим екипама желим успјех, да се добро проведу и нека најбољи побиједи, поручио је Кисјелица отварајући турнир.

У категорији 40 + такмиче се екипе: „Amersfoort“ из Холандије, „Civitavecchia“ из Италије, „Мрож“ из Љубљане, „Инцел“ из Бања Луке, „Софиа Мастерс“ из Бугарске, „XBS Amateri“ из Словачког града Шаморин, „Baltic Turtles“ из Виљнуса у Литванији и „Вардар Ветерани“ из главног града Сјеверне Македоније.

У категорији 30 + такмиче се клубови: „Партизан Мастерс“ и „БГД“ из Београда, „Валис“ из Ваљева, „Вучко“ из Сарајева, „Шибеник“ из истоименог хрватског града, „Вардар Мастерс“ из Скопља, „Будва“, „Бијела ветерани“ и домаћи „Јадран Ветерани“.

Утакмице за пласман на базену на Шкверу играју се до 19.30, а свечаност проглашење најбољих и затварања турнира биће организована од 21.00 сат у lounge baru „Holiday“ у Њивицама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here