Четврти Акватлон у недељу на Луштици

У организацији „Luštice Bay“и Multisportv akademije „Mayer“, у недељу се у заливу Траште одржава 4. Акватлон, такмичење у пливању и трчању. Очекује се 200 учесника, свих генерација. На списку су такмичари из осам земаља.

На овом такмичењу учествују и представници Триатлон клуба Херцег Нови, који у свим узрасним категоријама очекују одличне резултате.

Такмичење је конципирано у пет категорија, за дјецу од двије до пет година, од шест до 11 и од 12 до 17 година, као и за одрасле 18+ у двије категорије. На Акватлону је за дјецу предвиђено неколико поткатегорија, према узрасту.

Најмлађи учесници, дјеца од двије до пет година, надметаће се уз много смијеха и забаве у дисциплинама 50 метара трчања кроз воду и 100 метара трке. Нешто старији малишани, дјеца од шест до 11 година, одмјериће снаге у пливању на 100 метара и пола километра трчања, док ће тинејџери узраста од 12 до 17 година имати већ озбиљне дистанце – пливање на 200 м и трчање на 1200 метара.

Одрасли, сви преко 18 година, такмиче се у двије категорије – на 250 метара пливања и 2,5 км трчања, односно у пливању на 1000 метара и трчању на пет километара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here