ЧЕСТИТКЕ НОВСКИМ УЧЕНИЦИМА НА ОСТВАРЕНОМ УСПЈЕХУ У ТАКМИЧЕЊИМА ЗНАЊА

Секретарка за културу и образовање Општине Херцег Нови Ана Замбелић Пиштало честитала је ученицима и наставницима на постигнутом успјеху на Дражавном такмичењу истакавши да је то још један показатељ да се у нашем граду са дјецом ради квалитетно и да у њима лежи велики потенцијал.

Према њеним ријечима, на околности у којима се одвија школска 2020/21. није  се могло утицати значајније, па је потребно истаћи да су нови модели и приступи учењу и преношењу знања показали  истрајност, креативност и умијећа наставника и ученика.

-Честитам свим ученицима који су освојили награде на недавно одржаном државном такмичењу. Вама, вашим  наставницима чија је посвећеност његовању талената и унапређењу њихових знања хвале достојна,  желим да истрајете на путу који проширује видике и чини све нас у заједници богатијима. Општина Херцег Нови и Секретаријат за културу и образовање ће и убудуће бити подршка, како одласку на државна и међународна такмичења, тако и побољшању услова у којима учите и радите“, поручила је Замбелић Пиштало ученицима основних и средње школе.

Она се овим путем захвалила и наставницима и професорима који у континуитету, са пуно љубави и преданости, преносе своја знања на омладину и уче их, не само академским, већ и људским вриједностима.

Душан Рељић, ученик шестог разреда ОШ „Дашо Павичић“ освојио је са 80 бодова прво мјесто на Државном такмичењу у знању из математике у категорији вршњака. Његов ментор је наставница Ивана Кецојевић.

Владана Илић, ученица деветог разреда ОШ „Орјенски батаљон“ освојила је прво мјесто из биологије, менторка је наставница Суада Бешковић, док је Василије Поповић, такође полуматурант ОШ „Орјенски батаљон“ освојио друго мјесто из хемије, ментор наставник Оливер Јаковљевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here