ЧЕСТИТКА СИ ЂИНПИНГА ПОВОДОМ ПОЧЕТКА ЕМИТОВАЊА ОЛИМПИЈСКОГ КАНАЛА КМГ-а

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co., Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Кине.

Кинески председник Си Ђинпинг упутио је данас честитку поводом почетка емитовања олимпијског канала и дигиталне платформе Кинеске медијске групе (КМГ).

Олимпијски канал треба да кроз олимпијске спортове и културни пренос, промовише кинеске спортске приче, али и да шири спортски дух Кине, те да јача међународну спортску сарадњу, као и да унапређује комуникацију између Кине и других земаља, наводи Си.

– Зимске олимпијске игре у Пекингу ће бити отворене за око 100 дана. Надам се да ће КМГ креативно показати процес самоусавршавања кинеских и свјетских спортиста, дубоко разјаснити идеју о одржавању зелених и отворених Олимпијских игара, као и да ће свестрано показати дивне и изванредне Олимпијске игре – наводи се у честитки председника.

Си је такође изразио наду да ће КМГ поклонити пажњу масовном спорту и спортском развоју тинејџера.

Олимпијски канал (CCTV-16) и дигитална платформа су данас у 16 сати по локалном времену (11 по средњеевропској часовној зони) званично почели са емитовањем. То је први професионални спортски канал 4К резолуције у свету који емитује програм сваког дана 24 сата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here