Честитка предсједника Демократа, Алексе Бечића поводом Дана општине Херцег Нови

У име Демократске Црне Горе и своје име, предсједнику Општине, Стевану Катићу, предсједнику Скупштине општине, Ивану Отовићу, као и свим грађанкама и грађанима Херцег Новог, честитам 28. октобар, Дан општине.

Златна слова тог дана уписивала су се у књигу историје Херцег Новог, проносећи глас историјске побједе над окупатором и објављујући ослобођење града, стога је наш задатак, и не само данас, да одајемо истинско признање и захвалност јунацима који су своје животе положили како би нови нараштаји живјели у миру и слободи.

О понуди Херцег Новог довољно говори овогодишње остварено шесто мјесто на листи најљепших свјетских градова на приморју. Јединствена је понуда овог бисера Боке, која се огледа у понуди и историјског и културног насљеђа са једне стране, али и модерног града са богатом туристичком понудом са друге стране, што је гаранција успјешног развоја општине и позиционирања као најпрестижније туристичке дестинације на Јадрану.

Општини Херцег Нови потребна је још одлучнија подршка нове државне власти, како би и даље развијали надалеко познату традицију фестивала и карневала, као и других културних догађаја, који својом јединственошћу и гостопримством окупљају велики број креативних стваралаца који доприносе умјетничкој понуди наше државе која је кључ за квалитетан развој туризма.

Бројни капитални пројекти, улагања у инфраструктуру, отварање нових ризорта и хотела високе категорије, гарант су повећања животног стандарда грађана, али и задатак на коме предано морамо радити кроз сарадњу локалне и државне власти, али и кроз изградњу повјерења са инвеститорима и локалним становништвом, на добро нашег Новог и наше заједничке куће-Црне Горе!

У то име, још једном свим грађанкама и грађанима, у име Демократске Црне Горе и своје име честитам 28. октобар, Дан општине Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here