ЧЕКАЈУ ЛИ НАС ОШТРИЈЕ МЈЕРЕ?

Херцег Нови је један од градова у коме је висока стопа кумулативне инциденције па није искључено увођење оштријих мјера у циљу смањења броја новоинфицираних од коронавируса. Нове мјере могле би бити саопштене на данашњој конференцији за новинаре Министарства здравља и Института за јавно здравље која је заказана за 15 сати.

Министарство здравља добило је од Института за јавно здравље предлог за увођење оштријих мјера који ће данас бити разматран, казао је гостујући у „Бојама јутра“ на ТВ Вијести државни секретар у Министарству здравља Борко Бајић.Он је казао да је стопа кумулативне инциденције висока у Будви, Тивту, Подгорици, Никшићу, Цетињу, Котору, Херцег Новом и Улцињу и да ће „гледати како да је смање“.

-Ми пажљиво пратимо податке које добијамо из Института за јавно здравље, а гледамо и стање у болницама. Поред Будве и Никшића гдје је стопа кумулативне ициденција за 14 дана прешла 2.000, у Будви у једном тренутку 4.000 имамо и градове гдје је она већа од 1.000 Никшић, Подгорица, Цетиње, Котор, Херцег Нови и Улцињ. Тих пет градова су нам и даље критични, велика је стопа кумулативне инциденције и морамо гледати на који начин да је смањимо. Ми смо већ добили предлог Института за увођење оштријих мјера и данас их разматрамо и врло брзо ћемо их и саопштити. Можемо очекивати да се у овим градовима уведу строже мјере, казао је Бајић.

Државни секретар је рекао и да ће први контигент од 2.000 вакцина стићи у Црну Гору у послијеподневним сатима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here