ЦЕДИС финансијски помогао куповину опреме за болницу у Рисну

ЈЗУ Специјалној болници за ортопедију, неурохирургију и неурологију “Васо Ћуковић“, компанија Црногорски електродистрибутивни систем донирала је преко осам хиљада еура као подршку при куповини неопходних инструмената за хирургију кичме, а која је и сама изграђена захваљујући донацији једног од највећих доброчинитеља са наших простора, Васа Ћуковића, чије и носи име.

Како је саопштено из ЦЕДИС-а, уговор о донацији су потписали Владимир Чађеновић, директор Црногорског електродистрибутивнуог Система и доктор Владо Поповић, директор Специјалне болнице за ортопедију, неурохирургију и неурологију “Васо Ћуковић“.

Извршни директор ЦЕДИС-а, Владимир Чађеновић изразио је задовољство што је компанија у прилици да помогне овој, како је казао, значајној здравсрвеној институцију, која је од самог почетка препознатљива по стручности и квалитету услуга како код нас, тако и у ширем региону.

– Поносан сам на чињеницу да ЦЕДИС, као друштвено одговорна компанија, пажљиво ослушкује потребе заједнице, па самим тим стоји уз оне, којима је подршка најпотребнија, а на корист цијелог друштва. Било би ми драго да све друштвено одговорне компаније слиједе наш примјер, те на тај начин, поред примарног – улагања у здравство, чувају сјећање на веике добротворе, какав је и био Васо Ћуковић. Вјерујем да ће куповина инструмената за хирургију кичме олакшати посао љекара и медицинског особља, а болничку услугу учинити још квалитетнијом – истакао је он.

Црногорски електродистрибутивни систем планира да и у наредном периоду настави са оваквом врстом пројеката, прича Чађеновић и додаје да се нада да је ово само почетак успјешне сарадње.

Директор рисанске болнице, др Владо Поповић у своје и име цјелокупног особља, захвалио је ЦЕДИС-у на донацији.

– Поред бројних активности које спроводимо на осавремењавању болнице, усљед лимитираних финансијских средстава, нисмо у могућности да набавимо неопходну опрему, због чега смо се овог пута обратили ЦЕДИС-у. Набавком ове неопходне медицинске опреме, а захваљујући донацији, ЈЗУ Специјална болница за ортопедију, неурохирургију и неурологију „Васо Ћуковић“ још више ће осавременити приступ лијечењу и створити услове и амбијент какав доликује њеном реномеу и какав заслужују корисници свих наших услуга. – рекао је он.

Црногорски електродистрибутивни систем већ пуних шест година кроз пројекте из различитих области помаже унапрјеђењу заједнице, тако да је ова донација само једна у низу за коју су издвојена финансијска средства.

Из компаније напомињу да су само од почетка ове године здравствени систем подржали са преко 40 хиљада еура. Поред ове болнице, подршка је пружена Дому здравља Главног града, Асоцијацији за превентивну педијатрију Црне Горе, Клиничком центру Црне Горе…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here