„ЦАРЕВО НОВО ОДИЈЕЛО“ НА ФЕСТИВАЛУ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

Фото: Крсто Вуловић

Представа Херцегновског позоришта „Царево ново одијело“, коју је режирао Петар Пејаковић учествоваће на Међународном фестивалу малих сцена и монодраме МЕФЕМ у Источном Сарајеву.

Позоришна трупа из Херцег Новог својевремено је остварила велики успјех са представом „План Б“ на овој смотри међународних театара. Позориште је мало али познато по ХАПС-у, фестивалу који траје већ 26 година, истиче Милина Ковачевић.

– Није ријетко и када се појавимо на професионалним фестивалима посљедњих година да квалитетом својих продукција изазовемо баш снажне реакције код оних који нас гледају. Тако је било са „Планом Б“ и неким другим представама, које смо приказали у значајним позоришним центрима – наводи она.

Ковачевић информише да је представа у оквиру МЕФЕМ-а у Источном Сарајеву на програму 8. децембра.

– Мислим да је то једно ново, модерно позориште, актуелно и за дјецу и за одрасле. Играћемо у вечерњем термину, што значи да ћемо се обраћати одраслима. То ће онда бити једна актуелна сатира према Андерсену, али на наш начин – казала је Ковачевић.

Представа „Царевно ново одијело“ премијерно је приказана 25. октобра 2018. године у Дворани Парк. Играју: Дејан Ђоновић, Горан Славић, Милош Пејовић и Славиша Грубиша.

Више о овој, као и о теми Позориште будућности можете погледати у емисији „Таласи културе“ вечерас у 20 сати на програму Радио телевизије Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here