БУНТ РОК ВЕЧЕ НА “ПРАЗНИКУ МИМОЗЕ”

Организатори овогодишњег “Празника мимозе” потрудили су се да разноврсним програмом задовоље све укусе и интересовања. Љубитеље рок музике и нешто тврђег звука сутра вече (недеља, 20. фебруар) на Тргу Николе Ђурковића очекује “Bunt rock night”.
Концерт почиње у 20:00 сати, а наступиће бендови “Лагана среда” и “Болесна штенад”.

„Бунт“ је једна од најдуговјечнијих емисија Забавног програма РТС-а, у чијем су фокусу рок музика и пружање шансе младим, неафирмисаним и демо бендовима из региона. „Бунт роk фестивал“ покренут је 2015. године, а након двогодишње паузе недавно је са емитовањем на Другом програму РТС-а почело и дуго очекивано, шесто издање фестивала.

У недељу вече у Херцег Новом ће наступити још увијек актуелни шампион последње сезоне, бенд “Лагана среда”. Након њих, наступиће и бенд “Болесна штенад” које одликују тврђи звук и провокативнији текстови, за пробрану публику која воли овакав музички израз. Ријеч је о треш-панк-рок бенду из Београда, оформљеном 2009. године. Објавили су до сада три студијска албума: „Лоше Лоше“ (2012), „Десиће се лепе ствари“ (2015) и „Где су те манекенке, где је тај кокаин“ (2019).

Бендови са „Бунт рок фестивала“ наступају у Херцег Новом већ три године, у оквиру Херцегновског стрип фестивала, па је организација овог концерта произашла из сарадње ХСФ-а и „Празника мимозе“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here