БУЋАЊЕ: МЕЉИНАМА ГРАДСКИ ДЕРБИ

Фото: Илустрација/ боћање

Бућари Мељина савладали су градског ривала екипу Вала у петом колу Првенства Црне Горе, резултатом 13:10.

Почело је штафетом. За Вал први су гађали Шеровиц и Микулиц и погодили 43, за Мељинаре, међутим, Луковић и Ћорлука трче други и погађају 47, чиме Мељине води 2:0.

Прво прецизно Сератлић добија Михаила Ђуровица 11:10, што је 2:2. Друго прецизно Марко Луковић побјеђује Марка Тодоровића 10:2 и то је 4:2 за Мељине.

У Кругу Ђуро Милановић прави изненађење и побјеђује фаворизованог Маркицу Додига 20:19, чиме поново изједначава резултат на 4:4.

У дисциплини тројка, која је највриједнија у цијелом сусрету јер једина носи 3 поена за побједу, тројка Мељина потврђује да квалитет и убједљивом побједом од 13:4, доноси предност гостима 7:4. За Вал су тројку играли: Матковић, Вучетић и Микулић, а за Мељине Марио и Дарко Гранчић и Богдан Ђуровић.

Услиједила су два брзинска избијања, а оба добијају гости из Мељина и у укупном скору долазе до вођсва од 11:4. Прво брзинско Шеровиц-Гранчић 34:44, друго Тодоровиц-Ћорлука 20:35.

У посљедње четри дисциплине домаћну су требале све побједе, а Мељинама је био довољан један нерјешен скор за тријумф.

Након побједе у Пару Дарка и Мариа Гранчића над Зораном Вучетицем и Дарком Шеровицем од 13:6, меч је био одлучен.

Вал је у преостале 3 дисциплине успио да побједи и тако ублажи пораз.

Екипа Мељина је послије пет одиграних кола са 8 освојених бодова, друга на табели и остаје у трци са екипом Палме за шампионску титулу. Вал је овим поразом остао на претпосљедњем мјесту и чека га у наставку велика и тешка борба да уђе у прва 4 мјеста, која воде на завршни турнир.

У сљедећем колу Мељине дочекује званичног шампиона екипу Маина, а Вал гостује екипи Врмца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here