БРОЈНИ ПРОЈЕКТИ У МЗ БАОШИЋ

Мјештани уз подршку Општине , покрећу низ активности, како би ријешили значајна питања дефинисана Програмом и радом Мјесне заједнице Баошић. Једно од њих је изградња новог мјесног гробља и капеле, чиме би ријешили вишедеценијски проблем недостатка гробних мјеста у Баошићу.
Како је казао предсједник МЗ Баошић Ђуро Цвјектовић, чекају да се ријеши питање откупа парцела уз спровођење законске процедуре, којом је условљавена израда пројектне документације:

– Општина је откупила 2.200 квадратних метара, једну парцелу у близини цркве Св. Николе, гдје је планирано да раде ново мјесно гробље и капелу. Дошло је до нових момената. У преоговору смо са власницима, да се откупе још двије парцеле, што је на чекању, јер би требало да се заврше оставинске расправе. Очекујем да се то заврши до краја године, онда би добили једну комплетну цјелину. Пројекат новог мјесног гробља, који је скоро завршен, је обустављен због тога што ће бити обухваћене и те двије нове површине. Регулационе линије, које условљавају пројектну документацију нас одређује да се морамо одвојити од сусједних парцела. Завршио сам посао са 50 одсто сувласника и вјерујем да ће врло брзо доћи до израде новог мјесног гробља и капеле, очекује Цвјетковић.
С обзиром на конфигурацију терена са доста падина око цркве Светог Николе тај простор ће бити у потпуности дефинисан и заокружен.
Мјесна заједница Баошић је аплицирала код Министарстава културе, науке и спорта за додјелу средстава на конкурсу, како би завршили потпорни зид и проширили Улицу према Музеју Мирослав Штумбергер.
Поднесен је и захтјев Агенцији за изградњу и развој Херцег Новог:
-Имамо чврсто обећање да ћемо у наредној години асфалтирати још двије улице у Баошићу. То је наставак радова на асфалтирању улице Дубци – Луг и улице у Норвешком насељу, казао је он.
Цвјетковић оцијењује да локална самоуправа даје свестрану помоћ овој Мјесној заједници и њеним грађанима, како би реализовали пројекте од виталног интереса за овај дио херцегновске ривијере.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here