Бројне активности новског Водовода на побољшању система

Центар за мониторинг, Водовод

Реализацијом „Програма унапређења водоводног система Херцег Нови“, кроз ИПА пројекат вриједан пола милиона еура и осталих активности на пројектовању и изградњи нових цјевовода и резервоара, предузеће Водовод и канализација Херцег Нови имаће статус једног од најразвијенијих водоводних друштава у региону.

Директор ДОО Водовод и канализација Херцег Нови Боро Лучић за РТХН је навео да је примарни циљ смањење техничких губитака на мрежи. Упоредо са тим активностима, Водовод је покренуо и неке друге пројекте који ће бити компатибилни са изградњом нових резервоара.

Боро Лучић

– Већ смо инсталирали неколико великих индустријских водомјера, за даљинско очитавање великих потрошача. Сви велики потрошачи у нашој Општини се даљински очитавају, тако да можемо да пратимо у реалном времену, који је проток воде, која је њихова потрошња. Све су то активности, које би до краја сљедеће године, требало да дају апсолутну контролу нашег система, очекује Лучић.

Водовод, паралелно ради и на откривању локација великих кварова:

–  Не радимо само на поправљању кварова, већ и мијењамо веће дионице, како се не би дешавало да се на једном дијелу поправи, а на другом пукне цјевовод. Мијењају се и по неколико стотина метара дуге дионице. То су активности које значајно доприносе побољшању система водоснабдијевања, објашњава Лучић.

У завршници је израда главног пројекта изградње подсистема Мојдеж – Поди, који ће покрити 12 км нове водоводне мреже, са пет нових резервоара:

– Завршава се ревизија главног пројекта резервоара, који ће се градити, у Кумбору. На сљедећој сједници Скупштине Општине иде и одлука о градњи резервоара у Бијелој, оцјењује Лучић.

Допринос Водовода је и рјешавање дугогодишњег проблема мокрих чворова на  Канли кули.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here