Бродска линија Будва – Дубровник почела са радом

Фото: Медиабиро

Почела је са радом поморска линија Будва-Дубровник која ће до краја септембра саобраћати два пута дневно на овој релацији. Путнике ће превозити брод Антонија хрватске компаније Компас.

Како преноси Медиабиро, министар саобраћаја и поморства, Филип Радуловић је казао да је ова морска веза вишеструко значајна за домаћи саобраћај и туризам.

-Најавио сам ову линију у јануару и мислим да многи нису мислили да ћемо успјети да је лансирамо током ове љетне сезоне. Морам да се захвалим прије свега запослима у Министарству саобраћаја и поморства за изванредан рад од јануара до данас како би овај пројекат био приведен крају. Линија ће растеретити друмски саобраћај између Херцег-Новог и Дубровника. Задовољство ми је да најавим још једну линију Бар-Анкона од 9. јула, казао је Радуловић.

Директор ЈП Морско добро, Младен Микијељ казао је да је цјелокупан посао припреме луке, одрађен јако брзо, а да је предуслов за ову линију било враћање Луке Будва грађанима.

Цијена повратне карте за одраслу особу је 69 еура, док је цијена карте у једном смјеру 55 еура, казао је извршни директор компаније Компас Бојан Аљиновић.

– Цијена за дјецу узраста од седам до 14 година је 34 и по еура, док је за дјецу до седам година путовање бесплатно, информисао је Аљиновић.

Путовање катамараном Антонија од Будве до Дубровника траје два сата. Брод може да превезе 242 путника.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here