Брковић, синови и Поповић траже обуставу кривичног поступка

Већински власник Вектра Боке, Драган Брковић и одбрана његових синова као и извршног директора компаније Милића Поповића јуче су у подгоричком Вишем суду затражили да се обустави кривични поступак против њих јер Специјално тужилаштво није понудило ниједан доказ да су предузеће ХТП Бока приликом приватизације и реорганизације оштетили за 5.075.346,19 еура.

Они се терете да су у периоду од септембра 2017. до децембра 2019. године починили продужена кривична дјела злоупотребе овлашћења у привреди и злоупотребе продаје имовине.

Ванрасправно вијеће Вишег суда, којим је предсједавао судија Борис Савић, у наредних 15 дана одлучиће да ли ће у овом случају потврдити оптужницу или ће, као што је одбрана предложила, обуставити поступак усљед недостатка доказа.

Оптужени и њихови браниоци су устврдили да би се стечајни поступак  Вектра Боке кроз реорганизацију успјешно окончао, односно да би компанија вратила сва дуговања и наставила са радом да Специјално тужилаштво није покренуло кривични поступак и похапсило менаџмент компаније.

Специјално тужилаштво терети Драгана Брковића, његове синове Бориса и Бојана, и извршног директора компаније Вектра Бока Милића Поповића да су предузеће ХТП Бока приликом приватизације и реорганизације оштетили за 5.075.346,19 еура.

У истрази је утврђено да су окривљени у овом случају имовину некадашње ХТП Боке продали законито, али су мимо закона трошили новац који је добијен од продаје вриједних некретнина тог предузећа.

Упоредо са кривичним поступком покренута је и финансијска истрага у овом случају.

ХТП  Боку је 2007. године приватизовала Вектра Монтенегро, у власништву бизнисмена Драгана Брковића.

Извор: Побједа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here