Брђанин: Изгубили смо 11 грађана међу којима и двоје дјеце

Данас је трагичан дан не само за Цетиње, него за цијелу Црну Гору, навео је у изјави за јавност директор Управе полиције Зоран Брђанин поводом вишеструког убиства данас на Цетињу.

-Људски животи су највриједнији и ненадокнадиви, а данас смо изгубили 11 грађана и грађанки, међу којима и двоје дјеце.

Саосјећам са породицама страдалих и у своје лично име и у име Управе полиције упућујем им на овај начин изразе најдубљег саучешћа, а пошто у тренутку овог догађаја нисам био у Подгорици, поћи ћу вечерас и на Цетиње. Такође, надам се да ће се повријеђени брзо и успјешно опоравити.

Према за сада познатим околностима, данас око 15.30 часова тридесетчетворогодишњи мушкарац В.Б., са Цетиња, пуцао је на породицу, чији су чланови боравили у посторијама његове куће као подстанари у насељу Медовина. Он је, том приликом, употребом ватреног оружја – ловачке пушке – лишио живота двоје дјеце, једно старости осам, а друго једанаест година и ранио њихову мајку која је у медицинској установи подлегла повредама. Потом је изашао и пуцао из истог ватреног оружја на становнике овог насеља којом приликом је лишио живота још седам особа, а ранио шест.

По позиву грађана, на лице мјеста су упућени полицијски службеници којом приликом је у размјени ватре тешко рањен један полицијски службеник.

За сада није јасно што је потакло В.Б. на овако гнусан чин, којом приликом је и сам лишен живота.

Наглашавам да се околности цјелокупног догађаја, укључујући и лишење живота В.Б. и даље утврђују, а јавност ће, посредством медија, бити обавијештена о свим детаљима.

Желим и да изразим наду да више никад нећемо свједочити оваквој трагедији у Црној Гори. Вјерујем да сви поштујемо бол породица, а захваљујем медијима на коректном односу у досадашњем извјештавању и апелујем да се са максималним опрезом настави извјештавање, казао је Брђанин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here