БОРОВИНИЋ БОЈОВИЋ: ВРАТИТИ БОЛНИЦИ МЕЉИНЕ И ИНСТИТУТУ СВРХУ И НАМЈЕНУ КАО НЕКАДА

Влада је веома заинтересована да се ријеше проблеми статуса болнице у Мељинама и функционисања Института „Др Симо Милошевић“ и да им се врати сврха и намјена коју су некада имали, казала је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић у интервјуу за агенцију Мина.

Она је подсјетила да су о актуелном проблему ових здравствених установа у Херцег Новом имали на десетине састанака.

-Као Влада, заинтересовани смо да се ови проблеми ријеше, да се болнице сачувају и да им вратимо функцију коју су некада имале. Сматрамо да су болнице потпуно девастиране и уништене претходним начином функционисања здравственог система и уопште вођењем политике. Имали смо низ отежавајућих околности, наслијеђених дуговања и слично, међутим, спремни смо да те проблеме рјешавамо у наредном периоду и очекујемо позитивна рјешења. Имали смо низ састанака и биће их још јер је ово комплексан проблем који захтјева озбиљан приступ и озбиљно рјешење, казала је министарка.

Она је, говорећи о болници Мељине, подсјетила да је поступак пред судом, те да од тога и зависи и како ће се ситуација даље рјешавати.

-Неке одлуке и рјешења не зависе од наше добре воље, жеље и амбиције да их рјешимо, већ и од правних оквира из којих не можемо да изађемо док не буду адекватно рјешени судским путем. Очекујемо рјешења, а циљ је враћање болница и установа оној сврси и намјени која им заправо и припада, објаснила је министарка Боровинић Бојовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here