БОРБА ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА ЈЕ У ФОКУСУ МИНИСТАРСТВА

Министарство просвјете, науке, културе и спорта је образовало Радну групу за праћење појаве вршњачког насиља и вандализма у школским установама.

Чланови радне групе су из редова Министарства просвјете, науке, културе и спорта, Министарства рада и социјалног старања, Завода за школство и Невладиног удружења „Родитељи“.

-Радна група је образована са задатком да непрекидно анализира податке о појавама које препознаје програм за сузбијање насиља и вандализма у образовно-васпитним установама. Квалитетно образовање, очување интегритета личности ученика и успостављање безбједног школског окружења неки су од кључних приоритета новог Министарства, наводе у саопштењу.

Данас се у школама на креативан начин, кроз приредбе и радионице, ђацима представља важност ненасилног вида комуникације, промовише толеранција, поштовање различитости и подстиче саосјећајност. Усвајање таквих порука и таквог обрасца понашања дјеце у школама мора да буде наш заједнички задатак.

Недавно су, поводом Међународног дана борбе против вршњачког насиља, под називом „Дан розе мајица“, подсјетили да Министарство жели да оснажи и охрабри све иницијативе које за циљ имају препознавање, сузбијање и предупређивање вршњачког насиља у школским установама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here