Болница у Рисну добила нове апарате за вешерај

ЈЗУ Специјалној болници за ортопедију, неурохирургију и неурологију “Васо Ћуковић” у Рисну Општина Тиват донирала је средства у висини од 16.500 еура за набавку професионалних апарата за опремање вешераја.

Како преноси агенција ЦГ Њуз (www.cgnews.mе), Болницу је посјетио предједник тиватске Општине, Жељко Коменовић и том приликом разговарао са директором др Владом Поповићем.

– Драго нам је да смо бар минимално помогли да се побољшају услови у овој болници, која је веома важна за град и грађане Тивта али и за Боку, с обзиром на велики број пацијената који овдје добијају адекватну здравствену заштиту – казао је он.

Коменовић је поручио да ће Општина Тиват наставити континуирано да помаже болницу у Рисну и подсјетио да су кроз донације помагали тиватски Дом здравља, али и Општу болницу у Котору, којој је у априлу ове године уплаћено 10.000 еура за набавку намјештаја за дјечије одјељење.

– Донације и помоћ здравственим установама Општина је реализовала кроз буџетску ставку “помоћ институцијама” али се надам да ћемо у наредном периоду успјети да обезбиједимо већа средства и интензивније пружимо подршку здравственим установама. Без квалитетне здравствене заштите и образовања нема ни квалитетних услова живота – казао је Комненовић.

Директор Специјалне болнице у Рисну, др Владо Поповић захвалио се на великој помоћи и донацији болници као и на спремности Општине Тиват да одговори на њихов захтјев за набавку неопходне опреме.

– Здравствена услуга и дјелатност било које установе није само рад у болници и рад медицинског  особља, већ је много тих пратећих елемената који чине и доприносе успјешном лијечењу. Одржавање хигијене је немогуће без професионалне опреме, због чега је ова донација и текако значајна и важна – казао је Поповић.

Он је изразио наду да ће се добра сарадња ове установе са Општином Тиват наставити додајући да су у ишчекивању реконструкције дијела болнице, овакве донације нешто што је неопходно и даје позитиван импулс у даљем раду саме установе.

Фото: www.cgnews.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here