„Боје и мириси новских ђардина“ за још љепши Херцег Нови

Туристичка организација Херцег Нови организује другу акцију која оживљава еколошку традицију града и доприноси да Херцег Нови засија још љепшим сјајем.

Акцијом под називом „Боје и мириси новских ђардина“ желе допринијети подизању свијести грађана о значају очувања животне средине.

-Циљ акције је да се прије свега афирмишу сви они који својим трудом и залагањем уљепшавају свој животни простор, а самим тим и цјелокупан амбијент града, те да мотивишу грађане Херцег Новог да у хортикултурном смислу уреде своје балконе, ђардине, баште и друге зелене површине, како би створили љепше животно окружење и уједно подигли квалитет туристичке понуде града.

Kонкурс траје до 20. маја, а заинтересовани за учешће се могу пријавити на e mail адресу manifestacije.tohn@gmail.com, или путем телефона на број 031 350 820 радним данима од 7:00 до 15:00 сати.

-Подаци неопходни за пријаву су: име и презиме, адреса становања, број телефона, као и категорија за коју се пријављују; Најљепши балкон/тераса или Најљепши врт/башта. По завршетку конкурса трочлана стручна комисија у којој су Милица Берберовић, Вања Спајић и Јасмина Ивовић обићи ће све пријављене учеснике. Kритеријуми који ће се бодовати оцјенама од 1 до 5 су: разноврсност биљака, визуелни изглед (општи утисак и допадљивост), креативност, оригиналност, заступљеност вртно архитектонских елемената – зидови, ограде, стазе и камењари, чистоћа и квалитет одржавања и његованост биљака.

Најуспјешнијим такмичарима, према оцјенама комисије, биће уручене новчане награде које је обезбиједила ТО Херцег Нови.

-У обје категорије биће награђена прва три мјеста. За категорију Најљепши балкон/тераса прва награда износи 150 еура, друга награда 100 а трећа награда 50 еура. За категорију Најљепши врт/башта прва награда је 200 еура, друга 150 а трећа награда 100 еура, наводе из Туристичке организације Херцег Нови, уз поруку – креирајмо заједно љепшу пејзажну слику града!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here