БОБИЋ МОЈСИЛОВИЋ ОТВОРИЛА ИЗЛОЖБУ ЦВИЈЕЋА

„Цијели свијет је башта а ми врло често на то заборављамо. Дакле не гледајмо телевизију, гледајмо и гајимо цвијеће“, порука је књижевнице Мирјане Бобић Мојсиловић коју је упутила отварајући Изложбу цвијећа у оквиру 53. Празника мимозе.

Бобић Мојсиловић је констатовала и да је данашњи дан који је освануо сунчан најавио долазак прољећа.

Традиционална Изложба цвијећа, под окриљем „Празника мимозе“, први пут је организована на платоу испред зграде Општине Херцег Нови , а окупила је  11 произвођача  из Црне Горе.

Како је раније казала организаторка Јованка Матковић, због отвореног простора и хладноће, овога пута изостало је  собно цвијеће, а до недеље представиће се 11 излагача.

„Због простора који тренутно имамо на располагању за организацију Изложбе цвијећа, не могу да учествују цвјећаре, јер просто немају гдје да ставе своје собно цвијеће, због нижих температура. Није било лако окупити произвођаче, нико не жели да дође на хладно, јако дуго је и падала киша, па су се двоумили да ли да дођу, али успјели смо да окупимо 11 излагача цвијећа. Имамо још пар пропратних излагача који традиционално долазе на Изложбу цвијећа, који производе чајеве на природној бази, креме на бази цвијећа и биљне сапуне, а новитет је ове године једна дјевојчица која ће радити аранжмане од цвијећа и од воћа“, казала је Матковић.

Небојша Вујић из Бара на штанду је изложио разне врсте цвијећа и увијек се радо одазове позиву.

-У понуди су виоле, цикламе, маргарете , мушкатле, каранфил. Цијене су повољне, ово је дивна манифестација, казао је Вујић.

Манастир Пресвете Богородице „Рустово“ из Будве изложили су биљне препарате, зачине, креме, шампоне, уља али и љековита вина. У понуди су и бројанице, ручно рађени крстићи. Задовољни су манифестацијом.

Јелена Косић са Мокрина представила је природно рађене сапуне и сапунске корпице.

-Имамо у понуди и ликере, слатко, чајеве. Манифестација је прелијепа, очекујемо добру посјету , али и продају, казала је Косић.

У програму отварања Изложбе цвијећа наступила је женска вокална група „Лира“.

Изложба цвијећа отворена је до 20. фебраура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here