Благодети Орјена за активни туризам – компаративна предност Херцег Новог  

Херцег Нови има огроман потенцијал у залеђу, за развој активног туризма, који привлачи све више гостију и на тај начин би требало обогатити ову сезону, за коју из Туристичке организације сматрају да ће бити рекордна, у односу на упоредну 2019. годину.

Према ријечима в.д. директора Туристичке организације Херцег Нови Ђорђа Станојловића, фокус је на свему што Херцег Нови може да понуди гостима, како би се што садржајније провели одмор у нашем граду:

 – Користимо све благодети – море, плаже, а додатни акценат је на планинском туризму. У сарадњи са Агенцијом за развој и заштиту Орјена правимо комплексне и свеобухватне стратегије како бисмо креирали квалитетну понуду и привукли што више туриста овој дестинацији, оцијенио је Станојловић.

Тенденција је да се већина туриста из Западне Европе опредјељује за боравак у природи, у залеђу Херцег Новог, који увијек може да одговори таквим  захтјевима: 

Орјен

– Понуда планинског туризма је у експанзији са великим бројем етно-села. Активностима у залеђу могу да се баве сви, од најмлађих до старијих посјетилаца. Константно се ради на употпуњавању одређених садржаја.  Обједињена је укупна понуда за активни туризам у залеђу Херцег Новог, која је прилагођена старосној доби и физичкој спремности посјетилаца. Стратегија  Херцег Новог, одговара и слогану Туристичке организације да је град у којем су могуће два доживљаја у једном дану у кратком времену,  за неких пола сата до 45 минута бити на планини и након тога купање у мору. То је све дио једне свеобухватне понуде, коју сваког дана разрађујемо. Надамо се да радимо прави посао о чему говоре резултати.

То је дио садржаја који Херцег Нови нуди, јер одавно већ није довољно понудити само природни амбијент и у тој конкуренцији са осталим, важно је понудити нешто више, што вас издваја и што је компаративна предност, када су остале дестинације у питању. Од овог љета град живи пуним плућима и настављамо у том тренду, поручио је Станојловић.

Све већи број туриста и домаћих користе благодети Орјена, што је и  стратешком интересу и пројектима развоја Општине. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here