Бивши радници Вектра Боке траже састанак са државним врхом

Протестом у пет минута до подне код бившег мотела Дубрава, и 20-минутном блокадом саобраћаја на магистрали, бивши радници Вектра Боке послали су упозорење надлежнима да не дозволе даљу пљачку имовине некада једног од најснажнијих туристичких предузећа на приморју. 

Предсједник НВО „Бивши радници Вектра Боке“, Ђорђе Рајак подсјетио je на одлуку Комисије за праћење и контролу приватизације да имовина ХТП Боке не може ући у стечајну масу компаније Вектра Монтенегро.

Предсједник НВО „Бивши радници Вектра Боке“, Ђорђе Рајак

– Да ли се поштују одлуке или не? Желимо да знамо да ли да идемо и отимамо имовину или да чекамо на тужилаштво и закон, некога да нам неко исплати крваво стечени новац, године проведене у раду, порезе и доприносе како би достојанствено могли отићи у пензију, како сви други људи на свијету – питао је Рајак.

Он је подсјетио на цјелокупну ситуацију од момента приватизације Боке, до посљедње продаје имовине, због које је позвао тужилаштво да реагује.

– Упозоравамо све установе, од Тужилаштва и Судства, преко Пореске управе, Министарства економије, сви су укључено у ово. Посебно прозивамо и позивамо предсједника Владе, Владу и предсједника државе и све институтције, да ријеше проблем ХТО Боке – поручио је Рајак на протесту.

Поред власника компаније, Драгана Брковића, као главног кривца за ситуацију у којој се налазе радницни, Рајак оптужује секретара Друштва. Позива инспекцијске службе да провјере стање у хотелима Плажа и Игало и у ресторану у Старом граду.

Позвали су представнике Владе, надлежних министарстава и предсједника државе да се састану и нађу рјешење за нагомилане проблеме, а уколико до сриједе не добију одговор, најавили су протесно окупљање у четвртак испред зграде Владе Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here