Билафер предсједник подружнице Бокешког форума  у Херцег Новом

У Херцег Новом је одржана годишња Скупштина подружнице Бокешкког Форума. Поред чланова тамошњег одбора састанку је присуствовао и предсједник БФ др Андрија Петковић.

Након што је усвојен План и програм рада подружнице БФ у Херцег Новом изабрано је и њено руководство. За предсједника Новске подружнице изабран је њен досадашњи координатор Мартин Билафер, а за потпредсједнике Дарко Шабановић и Саво Шеровић. За секретара подружнице именован је Андрија Балог.

Захваљујући се окупљенима на избору предсједник Мартин Билафер је поручио да је задовољан чињеницом да подружница свакодневно добија ново чланство, али и да је свјестан да се још много тога треба урадити како би БФ спремно дочекао локалне изборе у овом граду.

– Идеја децентрализације и максималног могућег преношења овлаштења на локалне самоуправе, сама по себи не значи ништа, ако немамо довољно квалитетне кадрове да реализујемо планове. Свјесни смо да данас многи причају о регионализацији и свему ономе за шта се БФ залаже од свог оснивања. Али, увјерени смо да ће Бокељке и Бокељи умијети да препознају ко се истински залаже за његовање бокешких вриједности, а коме је то само мртво слово на папиру – рекао је Билафер.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here