Без заинтересованих на другом тендеру за реконструкцију и адаптацију Његошеве улице

На поновљени јавни позив за избор извођача за реконструкцију и адаптацију Његошеве улице није се јавио нико од понуђача. Уколико се у наредном, трећем покушају, нико не јави, локална управа ће, уз сагласност ресорног министарства, започети преговарачки поступак.

Како је за РТХН казао секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић, Агенција за изградњу и развој града иновирала је пројекат.

Василије Сеферовић, секретар за комуналне дјелатности

– Тај иновирани пројекат биће предмет треће јавне набавке. Кад план јавних набавки Општине Херцег Нови буде усвојен, што би требало да буде у наредних 10-ак дана, уз сагласност Министарства, биће расписан и трећи јавни позив. Уколико не буде заинтересованих, може се ићи на преговарачки поступак, за шта је, такође, потребна сагласност министарства – наводи он.

Поновљен је и тендер за избор извођача за санацију локалних путева, а у складу са претходном праксом, Сеферовић вјерује да ће бити заинтересованих привредних друштава.

Када је ријеч о јавном позиву за јавно освјетљење саобраћајнице Њивички пут на потезу од Њивица до граничног прелаза Кобила, пријавило се пет извођача, информисао је Сеферовић.

– У току је процедура бодовања. Два извођача су изабрана као најповољнија, али до службе јавних набавки је да прође документацију и донесе одлуку. Кад се тај поступак заврши, биће потписан уговор. Надам се да ће, након потписивања уговора, за неких 15-ак дана, односно до краја јануара и та инвестиција почети са реализацијом – казао је Сеферовић.

Вриједност овог јавног позива је 157 хиљада еура уз 32 хиљаде еура ПДВ-а. Пројекат обухвата постављање 64 стуба расвјете, на потезу дужине око 4 километра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here