Без већег интересовања за излете туристичким бродовима

У луци Шквер, предсезона за туристичке бродиће почела је слабијим пословањем. Власници и запослени и даље пролазе кроз велике губитке у односу на улагања али се надају доброј сезони и подршци државе кроз повољнију цијену горива.

Бродови су спремни, али интересовања још увијек нема, макар не у обиму који би значио позитивно пословање. Претходне године уопште није било предсезоне, због домаћих гостију који су чинили 90%  укупног броја туриста, цијене су биле снижене 20%, а сезона је трајала 55 дана, казао је Душан Сучевић, власник флоте Пајо.

– Ове године се нешто дешава, има гостију по хотелима али је питање колико их је расположено за одлазак на излет. Јуче смо имали двоје људи за излет на Жањиц, данас није био нико. Од гостију који су присутни у Херцег Новом то су Енглези у Њивицама, Французи у граду, има Њемаца у Бијелој. То је то за сада, али је у сваком случају предсезона боља него прошле године. Још увијек нема гостију из региона. Они долазе да би се купали у мору, а инострани гости да би видјели културно историјске знаменитости Боке и Херцег Новог. Опет до 1. јула не очекујем неки већи „бум“ у доласку људи из региона, а права сезона почиње када они стигну. Тада имамо посла, овако имамо спорадично некога. Страни гости не знају за  Луштицу, Плаву шпиљу, већ само за велики излет по Боки. Флота је везана, а пловимо једном у четири дана, објашњава Сучевић.

Фото: Душан Сучевић, власник флоте Пајо

Истиче да је тешко формирати цијену која би била реална и којом би бродари били задовољни.

– Премда је све поскупило 80% у односу на прошлу годину, цијену карте могу подићи само 15%, тако да је велики промет а мала зарада. Тешко је опстати јер флоту треба одржавати и седам, осам мјесеци када не плови. Поскупили смо цијену са 25 на 30 еура за велики излет, али док се све дажбине плате држави, плати пристаниште, на ту цијену је тешко зарадити сразмјерно труду који је уложен, јер мјесецима сам свакодневно у раду око бродова. Ако се не продужи сезона и останемо на 55 дана, биће тешко. Надам се да ћемо се сви мјењати на боље како би се људи враћали.

Објашњава да изистанак руског и украјинског тржишта значи чак 40 вожњи мање. Уз то, додатан проблем је недостатак радне снаге.

– Радна снага је велики проблем, они нам одлазе јер ми запошљавамо момке који код нас раде двије, три године и када заврше школу у Котору, одлазе на прекоокеанске бродове гдје им је већа плата и постају професионални поморци. И од старије посаде ове године су нам отишла два члана посаде јер су срачунали да немамо руско, украјинско и да је слабо заступљено њемачко тржиште, што занчи да је 50% мање вожњи и отишли су да се баве нечим другим. Нису чак ни остали у бранши.

Бројна флота Пајо радила је углавном у пуном капацитету, осим једног великог брода који нису могли упослити већ три године. Истиче да би им веома значајна била подршка државе у виду снижавања цијена горива.

– Причало се о трећем пакету мјера, до мене лично није стигао ни први. Можемо уштедјети на неким ставкама, али не можемо на гориву, то је оно што нам је неопходно сваког дана. Немамо гориво најмењено у привредне сврхе него нам га обрачунавају као да га сипам у глисер и идем да се проводим са друштвом. Кад већ регуларно радимо, доста би нам значило да имамо гориво по нижој цијени. У Портоновом дође јахта вриједна милионе и сипа гориво које је јефиније него оно које ми сипамо, што је апсурд, казао је Сучевић.

Фото: Јаков Самарџић, члан посаде флоте Петар

На релацији Њивице – Шквер саобраћају бродови флотиле Петар, а Јаков Самарџић, члан посаде истиче да је број гостију уобичајен за предсезону те да се надају  да ће главна сезона бити добра.

– За сада је ангажовано људство и број бродова сразмјерно тражњи. Мјеста која обилазимо током излета су за сада Жањиц, Мамула, Миришта и Плава шпиља, док за излет по Боки ка Котору и Перасту вози велики брод. Пошто радим са хотелским гостима, ријеч је углавном о Французима, Британцима, Пољацима, а на осталим турама су углавном гости са подручја Балкана.  Говорећи о бројкама, овогодишња предсезона слична је оној од прије три године, што је задивљујуће и надамо се да ће главна сезона премашити ону из 2019. године. Најтраженији излет за који се гости одлучују је обилазак Боке Которске, казао је Самарџић.

Објаснио је да су мало подигли цијене па је за осмочасовни излет по Боки потребно издвојити 30 умјесто досадашњих 25 еура што је било разумљиво с обзиром на то да су нафтни деривати значајно поскупили у односу на прошлу годину.

Туристи које је наша екипа затекла на Шкверу стигли су из Лондона, а не крију задовољство боравком у Херцег Новом.

– Први нам је пут да смо у Херцег Новом. И људи и град су дивни. Дефинитивно ћемо доћи поново. Сви су љубазни и осјећамо се добродошло.

– И ми долазимо из Енглеске, из Лондона. Управо је тако, све је дивно. Људи су изузетно пријатељски настројени. Свиђа нам се и вожња бродом, особље је веома љубазно.

У луци Шквер тенутно има око 10 предузетника који се баве превозом туриста.

2 COMMENTS

  1. Pa kad nema turista nema ni interesovanja, ovi per la finta turisti, sto su ih doveli na izlet ne potrose vise od 10e po grupi.
    A mazanje ociju TO sa brojkama u odnosu na prethodne godine je, stuko pitura fa bela figura.

  2. Sezono moja spasi nas. Generacije koje dolaze ucice u skolama kako su njihovi preci uz pomoc sezone prebrodili najgore i uspjeli da prokrce put narednim generacijama. I kad je najteže sezona je tu da izvuče. Svi za sezonu, sezona za sve!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here