БЕТОНИРАНА ДИОНИЦА ОД 400 МЕТАРА ПУТА У РЕПАЈИМА

Предсједник Скупштине општине Херцег Нови Никола Самарџић и потпредсједница Општине Весна Самарџић обишли су данас село Репаји у залеђу Херцег Новог, гдје мјештани у сарадњи са локалном управом бетонирају локални пут.

Како је саопштено из Општине Херцег Нови, данас, то је била траса од 400 метара, а у наредном периоду биће бетонирано додатних 500 метара.

Према ријечима потпредсједнице Самарџић, ово је само једна у низу акција које мјештани изводе у сарадњи са локалном самоуправом. Она је појаснила да су Репаји једно од ријетких села које географски припада Мјесној заједници Каменари, а гравитира Подима и Сасовићима.

– Имамо још неких пола километра пута до спајања са Сасовићима и то ћемо у наредном периоду са мјештанима реализовати. Свако село у нашој општини треба да има пут, да је доступно, да омогућимо што боље услове за живот људи који су ту настањени и као локална управа урадимо све што је до нас како би остали у селима. Желимо да им помогнемо у сваком смислу. Наша села морају да живе и развијају се, а на нама је да им пружимо што већу подршку у развоју инфраструктуре и руралног туризма и свих оних ствари које планирамо у наредном периоду за наше залеђе – казала је Самарџић и додала да је реализацију овог пројекта Општина подржала са 3000 еура.

Предсједник Скупштине општине Херцег Нови Никола Самарџић истакао је значај који уређење инфраструктуре на овај начин има за херцегновска села, посебно узимајући у обзир да велики број грађана има куће и имања у залеђу града.

– У наредном периоду ће бити бетонирано још неких 500 метара, а следеће седмице почињу радови на спајању Репаја са Бјелским Крушевицима, односно пробијању око 2400 метара пута – потврдио је он.

Према ријечима мјештанина Божа Шеровића, ови радови су од великог значаја по останак становништва на селу. – Ово није прва радна акција. Ми већ годинама изводимо радне акције уз помоћ Општине. Локална управа нам обезбиједи материјал, а ми се самоорганизујемо. Уназад 5 година одрадили смо укупно 20 оваквих или сличних радних акција, а бетонирали смо укупно готово 3 километра пута. Овај пут ће повезивати Каменаре, Репаје, Поде и Мељине –  закључио је Шеровић.

Према најавама представника локалне самоуправе, наредне седмице почиње и пробијање преко 2 километра пута, чиме ће Репаји бити спојени са Бјелским Крушевицама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here