Бедем фест: Јавни позив за младе бендове из Црне Горе и Босне и Херцеговине

Бедем фест

НВО „Pro Futuro“ у сарадњи са Омладинским ресурсним Центром из Тузле расписује Јавни позив за пријаву младих бендова из Црне Горе и Босне и Херцеговине за учешће у музичком програму 15. Бедем феста који ће се одржати од 22-24. августа на Тврђави у Никшићу. Рок за пријаву почиње сјутра, 10.маја и трајаће до 1. Javni јуна. У наведеном периоду, млади бендови из Црне Горе своје пријаве треба да пошаљу на mail petarsundic@yahoo.com а млади бендови из Босне у Херцеговине на mail orctuzla@bih.net.ba

Пријава треба да садржи име бенда, кратку биографију, профил на друштвеним мрежама,link за видео спот уколико постоји и/или барем један снимак.

– Након 20 дана предвиђених за пријаве  2.јуна објавићемо коначан списак пријављених бендова. Након тога, посебном платформом препустићемо пратиоцима друштвених мрежа, пратиоцима Бедем феста, Омладинског ресурсног центра и Омладинске мреже Босне и Херцеговине да по свом избору омогуће да један бенд из Црне Горе и један бенд из Босне и Херцеговине који буду имали највише гласова учествују на 15.Бедем фесту. За бендове смо обезбиједили путне трошкове, смјештај и хонорар, наводи се у заједничком Саопштењу.

У даљем обраћању наводе да Бедем фест жели да охрабри и подстакне друге фестивале у региону на стварање већег простора за пружање прилике младим неафирмисаним бендовима да учествују у музичком програму и пратећим садржајима фестивала, како би пред широким аудиторијумом промовисали свој ауторски рад, стекли важна искуства, срели се са својим вршњацима, искористили медијски публицитет.

-Повезујемо младе људе из Црне Горе и Босне и Херцеговине, Бедем фест, културу и културни живот са личним и друштвеним идентитетом. Учешће младих бендова на Бедем фесту за њих ће представљати важно искуство, омогућавајући им, уз свирку, да упознају друга друштва и друштвене групе и да кроз културне активности заједно његујемо интеркултуралност, разумијевање, уважавање и његовање различитости. Стечена референца значиће много у развоју даљих каријера младих бендова, истиче Петар Шундић, менаџер пројекта. „Projekat „We can do it tohether“ финансиран је на првом позиву Омладинског културног фонда Западног Балкана који спроводи Регионална канцеларија за сарадњу младих(RYCO), уз подршку њемачког Савезног министарства иностраних послова. Пројекат има за циљ да подржи активизам младих и оних који се баве младима у области културе и понуди креативна рјешења за друштвена и политичка питања на Западном Балкану, доприносећи регионалној сарадњи, међукултурном дијалогу, изградњи мира и помирењу. Пројекат ће допринијети унапређењу регионалне сарадње културних радника и омогућити иновативне начине спровођења различитих културних и умјетничких активности које би имале регионалну компоненту и допринијеле интеркултуралном учењу и дијалогу, изградњи мира и помирењу, закључује Петар Шундић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here